<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Vagy félháznyi szurkolóban - mikor épp melyik jelent kevesebb embert.

Továbbra sem áll el Japán az olimpia megrendezésétől, most épp azt mérlegelik az illetékesek, hogy 10 ezer főben limitálnák a rendezvényhelyszínek látogathatóságát, illetve félházig töltenék meg a helyszíneket - mikor melyik jelent kevesebb embert. Jelenleg egyébként ennél szigorúbb limit van érvényben a sporteseményekre: félház vagy 5 ezer ember, amelyik épp kevesebbet jelent.

A javaslatot szerdán tárgyalja az ország vírusügyi hatósága. A limit csak a japán szurkolókra vonatkozna, hiszen arról már korábban megszületett a döntés, hogy külföldi nézőket nem engednek be az olimpiára a járványhelyzet miatt.

Bárhogy is döntsenek a vírusügyi szakemberek, a japán olimpiai bizottságnak csak június 20. után lehet beleszólása a dolgokba, akkor jár le a most érvényben lévő veszélyhelyzet.

Japánban eddig 14 ezren haltak meg a koronavírussal összefüggésben, annak ellenére, hogy nem voltak szigorú lezárások. A kedvezőnek mondható adattal szemben azonban az a tény áll szemben, hogy az ország vakcinázási programja nagyon lassan halad, eddig csak a lakosság 5 százaléka kapta meg mindkét vakcinaadagot.

(Guardian)