TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

A minap újabb gyógyszergyártó volt kénytelen leállítani koronavírus-ellenes vakcinájának tesztelését. Szakértők szerint jövő év előtt aligha lesz széles körben használható, engedélyezett oltóanyag. Az ugyanakkor elképzelhető, hogy egy gyógyszergyártó október végén – néhány nappal az amerikai elnökválasztások előtt – bejelentést tesz majd egy működőképes vakcináról.

Szüneteltelti koronavírus-ellenes vakcinájának klinikai vizsgálatait a Johnson & Johnson, miután egy olyan betegség lépett fel az egyik tesztalanynál, amire eddig nem találtak magyarázatot, írja laptársunk, a Privátbankár.hu.

(Illusztráció. Pexels/Chokniti Khongchum) (Illusztráció. Pexels/Chokniti Khongchum)

Előírásainknak megfelelően megvizsgáljuk és kiértékeljük a résztvevő betegségét 

- tudatta az amerikai gyógyszergyártó, amely mintegy 60 ezer emberen teszteli a vakcinát. A nem várt fejlemény miatt az összes tesztet leállították.

A cég azt nem közölte, hogy a beteg kísérleti vakcinát vagy placebo anyagot kapott. Adatvédelmi okokra hivatkozva nem adtak információt a betegségről sem, amelyet a gyógyszergyártó szakemberein túl egy független bizottság is vizsgál.

Szakértők eredetileg úgy számoltak, hogy a Johnson & Johnson vakcinája jövő év elejére „hoz eredményt”, azaz ekkor kaphat engedélyt.

Az oltóanyag egyike annak a négy vakcinának, amelynek fejlesztése a legelőrehaladottabb állapotban, a klinikai vizsgálatok harmadik fázisában van, és egyike annak a hat vakcinának, amelyeket az Egyesült Államokban tesztelnek.

Donald Trump amerikai elnök az elmúlt hónapokban többször is utalt arra, hogy már az elnökválasztások, tehát november 3. előtt lesz oltóanyag. Ez az újraválasztási esélyeit is növelné. A legutóbbi fejlemények ugyanakkor nem támasztják alá optimizmusát.

Egyetlen reménye – úgy tűnik – a Pfizer marad. A New York-i székhelyű gyógyszeróriás vezérigazgatója, Albert Bourla szeptember közepén azt közölte, hogy október végére meglehet az oltóanyag.  

A Politico szerint Bourla az elmúlt hetekben közvetlenül is beszélt az amerikai elnökkel.

Wall Street-i elemzők pedig a klinikai vizsgálatok alapján arra számítanak, hogy október végén bejelentik: van egy működőképes vakcina.      

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.