2p

Briliáns módon fejlődött a Duna Aszfalt az elmúlt 4 évben. A sokak által Fidesz cégnek tartott vállalat több mint ötszörösére növelte árbevételét e néhány évben.

Dupla annyi aszfalt kellene az utakba ahhoz, hogy elérjük az osztrák minőséget – állítja Szíjj László a Duna Aszfalt tulajdonosa a portfolio.hu-nak. Szomszédunknál évente 7-8 millió tonna aszfaltot használnak fel, míg nálunk ez a mennyiség 3-4 millió tonna.

Kevés betont használunk (Fotó: MTI)
Kevés betont használunk (Fotó: MTI)

Az üzletember elmondta, hogy szeretnének pályázni az állami autópálya koncesszióra, ami azt jelentené, hogy 30 évig építhetnének és újíthatnának fel utakat. Egy ilyen konstrukció lehetővé tenné a hosszabb távú tervezést és nem 4 éves ciklusokban kellene gondolkodni.

A csoport árbevétele az utóbbi 4 évben több mint ötszörösére nőtt. Szíjj László ezt azzal magyarázza, hogy a Közgép körüli anomáliák lehetőséget adtak számukra egy dinamikusabb fejlődésre. Ugyanakkor a növekedésükben az is közrejátszott, hogy rengeteget dolgoztak az önkormányzati piac megszerzése érdekében és munkáikhoz beszerezték a piacon kapható legkorszerűbb szoftvereket.

A további terveiket illetően Szíjj László hangsúlyozta, cél a külföldi terjeszkedés, Lengyelország, Horvátország, Szerbia, Szlovénia és Románia a kiszemelt lehetséges területek, de Afrikában is vannak alakuló projektjeik.

A yachtokról szólva az üzletember elmondta kettővel rendelkezik. Azért vette őket, mert nagyon jó üzletet látott az ilyen típusú hajóknak a kiadásában. Próbál több lábon állni, vannak szállodai érdekeltségei és elektronikai összeszerelő üzeme, de a bankholdingban már nincs érdemi része.

A jövő évi választásoktól nem tart Szíjj László. Kifejtette, ők a baloldali kormányok alatt is tudtak fejlődni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!