<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Briliáns módon fejlődött a Duna Aszfalt az elmúlt 4 évben. A sokak által Fidesz cégnek tartott vállalat több mint ötszörösére növelte árbevételét e néhány évben.

Dupla annyi aszfalt kellene az utakba ahhoz, hogy elérjük az osztrák minőséget – állítja Szíjj László a Duna Aszfalt tulajdonosa a portfolio.hu-nak. Szomszédunknál évente 7-8 millió tonna aszfaltot használnak fel, míg nálunk ez a mennyiség 3-4 millió tonna.

Kevés betont használunk (Fotó: MTI)Kevés betont használunk (Fotó: MTI)

Az üzletember elmondta, hogy szeretnének pályázni az állami autópálya koncesszióra, ami azt jelentené, hogy 30 évig építhetnének és újíthatnának fel utakat. Egy ilyen konstrukció lehetővé tenné a hosszabb távú tervezést és nem 4 éves ciklusokban kellene gondolkodni.

A csoport árbevétele az utóbbi 4 évben több mint ötszörösére nőtt. Szíjj László ezt azzal magyarázza, hogy a Közgép körüli anomáliák lehetőséget adtak számukra egy dinamikusabb fejlődésre. Ugyanakkor a növekedésükben az is közrejátszott, hogy rengeteget dolgoztak az önkormányzati piac megszerzése érdekében és munkáikhoz beszerezték a piacon kapható legkorszerűbb szoftvereket.

A további terveiket illetően Szíjj László hangsúlyozta, cél a külföldi terjeszkedés, Lengyelország, Horvátország, Szerbia, Szlovénia és Románia a kiszemelt lehetséges területek, de Afrikában is vannak alakuló projektjeik.

A yachtokról szólva az üzletember elmondta kettővel rendelkezik. Azért vette őket, mert nagyon jó üzletet látott az ilyen típusú hajóknak a kiadásában. Próbál több lábon állni, vannak szállodai érdekeltségei és elektronikai összeszerelő üzeme, de a bankholdingban már nincs érdemi része.

A jövő évi választásoktól nem tart Szíjj László. Kifejtette, ők a baloldali kormányok alatt is tudtak fejlődni.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.