2019. augusztus 8. 09:14
mfor.hu

Az év első felében 3,2 százalékkal nőtt az export euróban számolt értéke és 5 százalékkal az import.

Közben júniusban az export euróban számított értéke 6,1, az importé 1,7 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest. A termék-külkereskedelmi többlet 437 millió euróval visszaesett – közölte a legfrissebb adatokat a Központi Statisztika Hivatal.

 

Júniusban a kivitel értéke 9 milliárd eurót (2905 milliárd forintot), a behozatalé 8,4 milliárd eurót (2728 milliárd forintot) tett ki. A termék-külkereskedelmi többlet 556 millió euró (177 milliárd forint) volt.

A kivitel 81, a behozatal 72 százalékát az Európai Unió tagállamaival bonyolítottuk le.Júniusban az egy évvel korábbihoz képest az export euróban számított értéke 6,1, az importé 1,7 százalékkal csökkent.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.