1p

Első fokon. A MÁV fellebbez.

A Fővárosi Törvényszék elsőfokú végzésében megállapította, hogy a Mozdonyvezetők Szakszervezete által március elejére meghirdetett sztrájk jogszerű - közölte az Országos Sajtószolgálat a szakszervezetre hivatkozva. 

A szakszervezet ezt írta: "A Bíróság a MÁV-START Zrt. ellenkérelmét teljes egészében megalapozatlannak ítélte és megállapította, hogy a tervezett munkabeszüntetés megfelel a sztrájk jogszerűségével szemben támasztott törvényi feltételeknek.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete a végzés jogerőre emelkedéséig, illetve a Munkáltató fellebbezése esetén a jogerős végzésig, tovább folytatja az elégséges szolgáltatást meghatározó jogszabálynak mindenben megfelelő munkabeszüntetés szervezését és kész a sztrájkkövetelés teljesítésére vonatkozó egyeztetésre.

A Szakszervezet továbbra sem kíván reagálni a MÁV mozdonyvezetőket és érdekképviseletüket támadó kommunikációjára." 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!