<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Első fokon. A MÁV fellebbez.

A Fővárosi Törvényszék elsőfokú végzésében megállapította, hogy a Mozdonyvezetők Szakszervezete által március elejére meghirdetett sztrájk jogszerű - közölte az Országos Sajtószolgálat a szakszervezetre hivatkozva. 

A szakszervezet ezt írta: "A Bíróság a MÁV-START Zrt. ellenkérelmét teljes egészében megalapozatlannak ítélte és megállapította, hogy a tervezett munkabeszüntetés megfelel a sztrájk jogszerűségével szemben támasztott törvényi feltételeknek.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete a végzés jogerőre emelkedéséig, illetve a Munkáltató fellebbezése esetén a jogerős végzésig, tovább folytatja az elégséges szolgáltatást meghatározó jogszabálynak mindenben megfelelő munkabeszüntetés szervezését és kész a sztrájkkövetelés teljesítésére vonatkozó egyeztetésre.

A Szakszervezet továbbra sem kíván reagálni a MÁV mozdonyvezetőket és érdekképviseletüket támadó kommunikációjára." 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.