2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Megjelent a rendelet az eredetileg két hétre meghirdetett szigorú korlátozások meghosszabbításáról.

Orbán Viktor péntek reggel bejelentette a korlátozások meghosszabbítását, este meg is jelent az erről szóló rendelet a Magyar Közlönyben. Eszerint a Kormány – az Operatív Törzs javaslatára – a védelmi intézkedéseket további egy hétig fenntartja.

Az eredeti, március 5-én kiadott rendelet intézkedéseit március 29-éig lehet alkalmazni (az eredeti március 22-i időpont helyett), ezzel párhuzamosan meghosszabbították a november 10-én a védelmi intézkedések második üteméről szóló rendelet alkalmazhatóságát is március 29-éig. Tovább gördül a határellenőrzés ideiglenes visszaállításáról szóló rendelet is: ezt még tavaly augusztus végén adtáki, hatályát most szintén meghosszabbították március 29-éig.

Minden marad ugyanúgy

Továbbra is igaz tehát, hogy közterületen, illetve nyilvános helyen mindenki köteles más emberrel a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők kivételével – a lehető legszűkebb személyi körre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot tartani. A települések belterületén, az utcán és a közterületen mindenki köteles maszkot hordani (kivéve az egyéni szabadidős sporttevékenység során).

A napi fogyasztási cikket értékesítő élelmiszerüzletben, az illatszert, drogériai terméket, háztartási tisztítószert, vegyi árut és higiéniai papírterméket árusító üzletben továbbra is szabad vásárolni, számos más üzletet viszont bezártak két, illetve most már három hétre - a kivételekről ebben a cikkünkben írtunk.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!