2018. május 14. 14:17
mfor.hu

De nem kell lemondani a migránsos kérdésekről sem.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda egyik feladata egyetértési pontokat találni a választókkal a kormány által fontosnak ítélt ügyekben, a foglalkoztatás, a családtámogatás és az illegális bevándorlás terén - mondta Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterjelölt az Országgyűlés gazdasági bizottságának alakuló ülésén hétfőn, tudósít az MTI. 

Rogán Antal az Országgyűlés igazságügyi bizottságának ülésén az Országházban 2018. május 14-én. (MTI / Máthé Zoltán) Rogán Antal az Országgyűlés igazságügyi bizottságának ülésén az Országházban 2018. május 14-én. (MTI / Máthé Zoltán)


A 444 cikke szerint az Igazságügyi Bizottság meghallgatásán pedig Rogán azt is bejelentette, hogy a fentiek mentén újabb nemzeti konzultációk jönnek. Az első rögtön a demográfiai fordulatról. Ez nem csoda, hiszen a Stop Soros törvény áterőszakolása mellett most a magyar szaporodási kedv begyújtása a kormány legfontosabb feladata. Orbán Viktor még tavaly nevezte ki 2018-at a Családok évének, aztán az áprilisi választási győzelem után beszélt arról, hogy megállapodást akar kötni a magyar nőkkel a népesedésért, illetve friss fordulat, hogy ha önálló tárcát nem is kap a családügy, az eddigi stratégiai kabinet kiegészül vele, így a terület mégiscsak megkapja a maga kiemelt helyét.

Azért a migránstémától sem kell elbúcsúzni, a bevándorlásra vonatkozó kérdéseket is tartalmaz majd a konzultációs levél.