2p

Meggondolta magát a kormány napelemügyben, az éves szaldós elszámolás lehet a nyerő. 

Úgy néz ki, a kormány mégsem az eddig napvilágot látott tervek szerint alakítja át a napelemekre vonatkozó szabályozást. 

Arra kérem Lantos Csaba energetikai minisztert, hogy „a már megvalósult családi beruházások esetén ne vonjanak el szerzett jogokat, és a kormány döntsön az éves szaldóelszámolás visszaállításáról legalább azon családok esetén, akiket ez korábbi szerződéseik alapján is megilletett!” – posztolta ki percekkel ezelőtt Kocsis Máté Fidesz frakcióvezető a portfolio.hu találata szerint. 

Ahogy arról korábban az Mfor részletesen beszámolt, bő egy évvel ezelőtt a kormány még abban a hitben ringatta a napelem-tulajdonosokat, hogy akik az "uniós határidőig", vagyis 2023. december 31-éig létesítenek saját naperőműveket, azok a csatlakozás után 10 évig jogosultak lesznek az éves szaldó elszámolásra.

Fordulhat a kocka napelemügyben. Fotó: Depositphotos
Fordulhat a kocka napelemügyben. Fotó: Depositphotos

Lantos Csaba energiaügyi miniszter azoban augusztusban bejelentette, hogy 2024 januártól nemcsak a 2024 után telepített lakossági napelemeknél szűnik meg az éves szaldóelszámolás lehetősége, hanem a régebbi rendszereket is átteszik havi elszámolásba. Márpedig ez lényegében áremelést jelentene az érintettek számára. 

Kocsis Máté posztja alapján azonban mégis maradni fog a meglévő napelemes rendszereknél az éves szaldós megoldás. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!