<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A területfejlesztési miniszter "kapcsolatteremtő találkozón" látta vendégül a budapesti főpolgármestert.

Navracsics Tibor a megbeszélés utáni sajtótájékoztatón azt mondta: reménye szerint megkezdtek egy olyan párbeszédet, amely az esetek többségében gyümölcsöző lesz, de

"nyilván időről időre azért konfliktusokkal is terhes lesz, hiszen (...) vannak olyan esetek, amikor a főváros és a kormány érdekei nem esnek egybe". 

Ennek a párbeszédnek intézményi formája lehet a budapesti agglomerációs fejlesztési tanács, amelynek létrehozására a múlt héten, a Pest megyei polgármesterekkel való találkozón érkezett javaslat.

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter (b) és Karácsony Gergely budapesti főpolgármester kezet fog találkozójuk után tartott sajtótájékoztatójukon a Miniszterelnöki Hivatal Akadémia utcai székházának Tükörtermében 2022. július 11-én. Navracsics Tibor kapcsolatteremtő találkozón látta vendégül a főpolgármestert. MTI/Kovács AttilaNavracsics Tibor területfejlesztési miniszter (b) és Karácsony Gergely budapesti főpolgármester kezet fog találkozójuk után tartott sajtótájékoztatójukon a Miniszterelnöki Hivatal Akadémia utcai székházának Tükörtermében 2022. július 11-én. Navracsics Tibor kapcsolatteremtő találkozón látta vendégül a főpolgármestert. MTI/Kovács Attila

Karácsony Gergely azt mondta, a hétfői beszélgetés egy jó partneri munkakapcsolat kezdete lehet. A fővárosi önkormányzat abban érdekelt, hogy Magyarország hozzájuthasson az európai uniós forrásokhoz és a jogállamisági vita megnyugtató módon rendeződhessen. A főpolgármester szerint nagyon jó kezdeményezés a budapesti agglomerációs fejlesztési tanács létrehozása.

Karácsony Gergely kitért arra, hogy korábban a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában (FKT) egyeztették a főváros és a kormány fejlesztési javaslatait, de az elmúlt időszakban az FKT már "nem volt annyira hatékony szervezet". Örülnének, hogy ez újra tudna működni. 

A főpolgármester kiemelte: a központi régió és Budapest érdeke is, hogy bővítsék a főváros és a mindenkori kormány közötti partnerséget az agglomerációs településekkel. Nem tudják és nem is akarják Budapestet fejleszteni az agglomerációs települések nélkül - mondta, rámutatva arra: a közlekedési problémák, a ivóvízhálózat és a hulladékszállítás problémái akkor kezelhetők, ha Budapestre és az agglomerációra egy egységként tekintünk.

Karácsony Gergely elmondta: jelezte Navracsics Tibornak, hogy a főváros "nagyon elkötelezett" azokban a célokban, amelyeket az Európai Unió és a kormány is meghirdetett. Egyetértenek azzal, amit legutóbb Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter jelzett, hogy a helyreállítási alap forrásait teljes mértékben az energiafüggetlenség céljából szeretnék felhasználni.

(MTI)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.