<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-bejegyzésében írt, a politikai lejárató kampány újabb fejezete zajlott ma.

A főpolgármester a közösségi oldalán ír arról, hogy a rendőrség is a Fidesz-propaganda eszköze lett, a nyomozóhatóságokat bevonták a politikai lejárató kampányokba - átlépték hát ezt a vörös vonalat is, amelyért felelni fognak. 

"Az imént felhívtam Pintér Sándor belügyminisztert, magyarázatot követeltem tőle, a leghatározottabban visszautasítottam és kikértem magamnak azt az eljárást, amivel a rendőrség közreműködik a Fidesz politikai érdekeit szolgáló lejárató kampányában" - írja Karácsony.

Ma reggel a Városházán a Nemzeti Nyomozó Iroda két egysége jelent meg, hogy házkutatást tartsanak a fővárosi főjegyző és Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes irodájában. Házkutatás volt a Fővárosi Vagyonkezelőnél, kiszálltak a rendőrök a helyettesem és a vagyonkezelő vezérigazgatójának lakására is.

"Ez egy olyan lejárató kampány része, ahol pár, általunk soha nem látott fideszes beszélget, ezt egy másik fideszes lehallgatja, egy harmadik összevágja, egy negyedik fideszes pedig feljelentést tesz – és ez elég ahhoz, hogy elvigyék az általános főpolgármester-helyettes telefonjáról, számítógépéről az összes adatot, fotót, üzenetet, órákig kutakodjanak a kocsijában, a lakásában feltúrják a gyerekszobát, a spájzban belekotorjanak a száraztésztába. Mégis, mi a fene folyik itt?"

Amikor orosz módszerekről beszélt, nem is hitte volna, hogy ilyen gyorsan megtörténik: a nyomozó hatóság a hatalmon lévők kampányeszközei lettek, pont mint Oroszországban. De ez nem Oroszországban történik, hanem nálunk. Egy olyan országban, ahol a miniszterelnök megfigyelteti a köztársasági elnököt. Ahol az igazságügyi államtitkár papírzacskóban kap 83 millió forint kenőpénzt, de ezt az eljárást titkosítják, mert miközben nyomoznak a korrupt államtitkár ellen, ő szakmányban írja alá az engedélyeket újságírók, ellenzékiek lehallgatására.

A még a szokottnál is dühösebb posztban arról is ír Karácsony Gergely, hogy

a mai naptól senki nincs biztonságban ebben az országban.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.