2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A közvilágítási számla 13-szorosára emelkedett Budapesten, a súlyosbodó terheket lehetetlenség kigazdálkodni. Kormányzati beavatkozás szükséges az energiabeszerzések megsegítésére.

Budapest teljes éves adóbevétele nagyjából 170 milliárd forint. A fővárosnak ebből kellene kigazdálkodnia a több mint 13-szorosára nőtt közvilágítási számlát, fizetnie a közösségi közlekedést, karbantartani és felújítani a parkokat, utakat, a csatornákat, elvinni a szemetet, élhetőbbé tenni a várost – írta Karácsony Gergely főpolgármester Facebook bejegyzésében.

Fotó: Facebook/Karácsony Gergely
Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

Hozzátette: nem kell hozzá közgazdásznak lenni, hogy megállapítsuk, ez lehetetlen. De nem csupán a főváros szenved, hanem minden magyar település hasonló cipőben jár – tette hozzá. Az árak elszabadultak, az infláció tombol, energia- és gazdasági válság van.

A kormánynak be kell avatkoznia – szögezte le a főpolgármester.

Ennek érdekében a Magyar Önkormányzatok Szövetsége kezdeményezte a Nemzeti Energiacsúcs azonnali összehívását és az önkormányzatok energiabeszerzéseire a 2022-23-as fűtési szezon végéig „ársapka” bevezetését.

Ez a válság mindannyiunkat érint – hangsúlyozta Karácsony. Szerinte elképzelhetetlen egy olyan forgatókönyv, hogy pár önkormányzat majd csődbe megy, és az élet megy tovább. Nem szabad engedni, hogy ledőljön az első dominó, megkockáztatva azt, hogy viszi az egész országot. Meg kell óvni a magyar településeket és azok minden polgárát – figyelmeztetett.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!