1p

Budapest főpolgármestere távozik a pártja éléről.

Budapest főpolgármestere egyelőre nem tudja, lesz-e még egyszer miniszterelnök-jelölt – mondta el többek között Karácsony Gergely abban az interjúban, amelyet a hvg.hu tett közzé.

Karácsony Gergely szerint a Jobbik szavazói fogytak el mögülük. Fotó: Karácsony Gergely Facebook oldala
Karácsony Gergely szerint a Jobbik szavazói fogytak el mögülük. Fotó: Karácsony Gergely Facebook oldala

Hozzátette, a pártja éléről viszont távozik, és támogatná, hogy Tordai Bence legyen az utódja. Azt is elmondta, a választásokon kiderült, hogy a „nem a Fidesz” stratégiával nem lehetett nyerni. Szerinte arra is érdemes felkészülni, hogy 2024-ben nem lesznek önkormányzati választások a megszokott formában, és akár a közvetlen főpolgármester-választást is megszüntethetik.

Abban bíztam, hogy az ellenzéki pártok közeledése a 2018–2022 közti időszakban kiterjed a választópolgárokra is. A 2019-es önkormányzati választás – amire nem sokkal a parlamenti után került sor – azt mutatta, hogy valóban megvan ez az együtt mozgás. Az előválasztás csak megerősített ebben a hitemben.

Azt is elmondta, a Jobbik szavazói fogytak el mögülük. Egy részük a Fideszhez pártolt át, másik részük a Mi Hazánkat támogatta.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!