<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Budapest főpolgármestere távozik a pártja éléről.

Budapest főpolgármestere egyelőre nem tudja, lesz-e még egyszer miniszterelnök-jelölt – mondta el többek között Karácsony Gergely abban az interjúban, amelyet a hvg.hu tett közzé.

Karácsony Gergely szerint a Jobbik szavazói fogytak el mögülük. Fotó: Karácsony Gergely Facebook oldalaKarácsony Gergely szerint a Jobbik szavazói fogytak el mögülük. Fotó: Karácsony Gergely Facebook oldala

Hozzátette, a pártja éléről viszont távozik, és támogatná, hogy Tordai Bence legyen az utódja. Azt is elmondta, a választásokon kiderült, hogy a „nem a Fidesz” stratégiával nem lehetett nyerni. Szerinte arra is érdemes felkészülni, hogy 2024-ben nem lesznek önkormányzati választások a megszokott formában, és akár a közvetlen főpolgármester-választást is megszüntethetik.

Abban bíztam, hogy az ellenzéki pártok közeledése a 2018–2022 közti időszakban kiterjed a választópolgárokra is. A 2019-es önkormányzati választás – amire nem sokkal a parlamenti után került sor – azt mutatta, hogy valóban megvan ez az együtt mozgás. Az előválasztás csak megerősített ebben a hitemben.

Azt is elmondta, a Jobbik szavazói fogytak el mögülük. Egy részük a Fideszhez pártolt át, másik részük a Mi Hazánkat támogatta.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.