Klasszis Klub online találkozó

Módosult a program!

Május 13. 15:30

Vendég: Dávid Ferenc, a VOSZ volt főtitkára

Legyen előfizetőnk, és regisztrálhat rendezvényünkre!

Előfizetés		
	
mfor.hu

De Nagy Ferót és George F. Hemingwayt is díjazták.

Mások mellett a Covid-járvány nemzetközi és hazai kezelésében kulcsszerepet játszó tudósok is kitüntetésben részesültek március 15.-e alkalmából. A Magyar Közlönyben megjelentek szerint Karikó Katalin és Merkely Béla a Széchenyi-díjban részesült.

Karikó Katalin (bfmtv.com)Karikó Katalin (bfmtv.com)

Karikó Katalin az Egyesült Államokban végzett tudományos munkája révén szerzett hírnevet, miután jelentős mértékben hozzájárult az új típusú koronavírus elleni vakcina fejlesztéséhez. A kormányzati méltatás szerint Karikó Katalin a "Magyarország számára kivételesen értékes tudományos pályafutása során a gyógyszerkutatás és -gyártás területén elért, világszerte kiemelt jelentőségű eredményei, valamint a  koronavírus-világjárvány leküzdéséhez az  első, klinikailag is bizonyítottan hatásos ellenszer kidolgozásával hozzájáruló, korszakalkotó munkája elismeréseként" kapta a díjat. A díjazott kutatóbiológus, biokémikus, az  mRNS-alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója, a mainzi BioNTech alelnöke, a Pennsylvaniai Egyetem egyetemi docense.

Ugyanebben az elismerésben részesült Merkely Béla, akit pedig a hazai járványkezelés egyik fontos szereplőjeként ismerhette meg a közvélemény. A kardiológus, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Semmelweis Egyetem rektora, az Általános Orvostudományi Kar Kardiológiai Tanszékének, valamint Sportorvostan Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója "Magyarország számára kivételesen értékes tudományos pályája során elért, nemzetközileg is nagyra értékelt kardiológiai kutatási eredményei, elhivatott oktatói munkája, valamint kiemelkedően eredményes intézményvezetői és szakmai közéleti tevékenysége elismeréseként" kapta meg a Széchenyi-díjat - nyilván nem függetlenül a járvány során mutatott szakmai munkájától.

Szintén ebben a díjban részesült mások mellett Szakály Sándor történész.

A Kossuth-díjasok között találjuk Szarvas József színészt, Tátrai Tibor (Tibusz) zenészt, Nagy Feró szintén zenészt, Harsányi Gábor és Cseke Péter színészeket.

A Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozat elismerésben részesült George F. Hemingway üzletember, a Honvéd futballcsapatának korábbi tulajdonosa, valamint Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója. A Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata díjban részesült Huth Gergely, a pestisrácok.hu főszerkesztője, a Pesti TV programigazgatója "számos nemzeti ügy felkarolását és képviseletét, valamint a  határon túli magyarság életének bemutatását is szívügyének tekintő, példaértékű újságírói és televíziós tevékenysége elismeréseként".

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.