Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Csabai Károly Csabai Károly

A Covid elleni védekezés kiritikus pontjának tartja Kemény Dénes, hogy bár az állatorvosok jelentős tapasztalattal rendelkeznek a járvány elhárításában, az illetékesek egy kivételével nem kérdezték meg őket. Vagyis a kollégáit. Merthogy a vízilabda-válogatottal háromszor is olimpiát, egy világ- és két Európa-bajnoki címet nyert szakember "civilben" állatorvos. Lapunknak adott interjújából kiderül, mikor, milyen feltételekkel tartja lehetségesnek a korlátozások enyhítését, például a nézők visszaengedését a sporteseményekre, s azt is, mennyire más egy edző, vagy egy vállalatvezető szerepe a játékosok, illetve a munkatársak pszichés felkészítésében. Videónkból pedig megtudhatjuk, hogyan látja a vízilabda-válogatottak esélyeit az idei, tokiói olimpián Kemény Dénes, valamint arról is beszél, van-e realitása annak, hogy 2032-ben Budapest rendezze meg az ötkarikás játékokat.

Manapság aligha lehet más az első kérdés, mint az, ami két ember találkozásakor elhangzik: elkapta a koronavírust?

Nem és szerencsére a családom egyetlen tagja sem. Pedig a legnagyobb fiam a mindennapjait az uszodában tölti, míg édesapám, Fecsó már a 90. évét tapossa, vagyis a legveszélyeztettebbek közé tartozik.

Kemény Dénes állatorvosként tudja, egy oltás mit csinál a szervezetben. Fotó: Izsó MártonKemény Dénes állatorvosként tudja, egy oltás mit csinál a szervezetben. Fotó: Izsó Márton

Vélhetően a fél világ háromszoros olimpiai bajnok vízilabda szövetségi kapitányként ismeri, az talán kevésbé köztudott, hogy „civilben” állatorvos. Szakmabeliként hogyan látja a járvány eddigi kezelését?

Az első perctől nem értettem, hogy Rusvai Miklós kollégámon, egyetemi csoporttársamon kívül miért nem támaszkodtak az illetékesek az állatorvosok véleményére. Pedig a járványtan nálunk sokkal fontosabb tantárgy, mint az orvoslásban. Járvány szerencsére régen volt, ezért manapság az a munkamegosztás, hogy az orvoslás gyógyít, az állatorvos pedig megelőz. Például a kutyáknál, amelyek évente több betegség ellen is kapnak védőoltást. Ebből kifolyólag nekünk, állatorvosoknak sokkal nagyobb a praxisunk egy járvány elhárításában. Azt, hogy mindezek ellenére mégsem kérdezték meg a kollégáimat, a védekezés egyik kritikus pontjának tartom.

Ez tulajdonképpen összefügg a másik problémával: a vírussal szembeni ellenlépéseket 2020 márciusa helyett már 2019 decemberében meg kellett volna tenni, amikor megjelent a járvány Kínában. Ha 3-4 hónappal hamarabb kapcsoltunk volna, akkor kényelmesen, olcsón lehetett volna venni maszkot, lélegeztetőgépet és az egyéb eszközöket.

Szavaiból arra lehet következtetni, hogy oltáspárti.

Az nem is lehet vita tárgya, hogy oltani kell. Ugyanakkor a rengeteg vita és a számtalan, úgymond botcsinálta szakember hitelesnek tűnő mondatai megrendítették az emberek bizalmát, miután belengették nekik, hogy az oltást követő 48 órában komoly reakciók léphetnek fel. 

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

14 napig ingyenesen hozzáférhet Prémium tartalmainkhoz a következő lépések megtétele után:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Adja meg bankkártyája adatait - a választott csomag díját csak a 14 napos próbaidőszak letelte UTÁN vonjuk le bankszámlájáról

+1: A 14 napos próbaidőszak alatt Profiloldalán bejelentkezve BÁRMIKOR LEMONDHATJA előfizetését

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Regisztráció

Jelszó visszaállítás

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.