Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Baka F. Zoltán Baka F. Zoltán

Akkor tudjuk meg azt is, hogy egyedül vagy más országgal közösen érdemes kandidálnunk, és hogy tényleg olimpiai rendezésre alkamas-e a sportinfrastruktúránk. Szalay-Berzeviczy Attila, a MOB által frissiben létrehozott Budapest 2032 Bizottság vezetője nyilatkozott lapunknak az előkészítő munkáról.

Az ezzel kapcsolatos, elutasító népszavazási kezdeményezés után miért tartja mégis napirenden a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) az olimpiarendezési álmokat?

A 2024-es olimpiáról nem volt népszavazás itthon. Azt a pályázatot 2017-ben a főváros és a kormány közösen visszavonta, mielőtt kiírtak volna erről egy fővárosi referendumot. Most a Magyar Olimpiai Bizottság csak azt kívánja alaposan megvizsgáltatni, hogy mindent figyelembe véve, Budapest egyáltalán milyen olimpia megrendezésére lenne képes 2032-ben.

Szalay-Berzeviczy Attila (Fotó: Fényes Gábor)Szalay-Berzeviczy Attila (Fotó: Fényes Gábor)

A 2023-as kandidálásig rendelkezésre álló idő mire lesz elég a pályázati anyag kialakítása során, mennyiben támaszkodik a MOB a korábbi tervekre?

2022 őszéig szeretnénk elkészülni a minden részletre kiterjedő megvalósíthatósági és makrogazdasági hatástanulmánnyal. Utána lesz még egy év arra, hogy az ország megismerje a tanulmány részleteit, és mindenki kialakíthassa a tényekre alapozott saját maga véleményét az üggyel kapcsolatban. 2023 őszére kell a főváros vezetésének, a kormánynak, és a MOB-nak meghozni a döntést arról, hogy van-e egyáltalán értelme Magyarországnak belevágni a pályázatba.

Hogy állunk az infrastrukturális feltételekkel, milyen létesítmények (sport, közlekedés, szálláshely-kapacitás) hiányoznak még?

Ezt is részletesen körbejárja és kielemzi majd a tanulmány. Tudni akarjuk azt is pontosan, hogy az elmúlt években elkészült sportinfrastruktúrából mi az, ami valóban olimpiai színvonalú. 

Kik lehetnek az ellenfelei Magyarországnak a 2032-es olimpia rendezéséért folyó versenyben?

Nem foglalkozunk ezzel a kérdéssel, mert nincsen értelme. Most saját magunk lehetőségeire és képességeire fogunk fókuszálni.

Egyedül, vagy más országgal összefogva rendeznénk olimpiát? Melyik ország jöhet szóba?

Minden lehetőséget meg fogunk vizsgálni. Előre nem szeretnénk semmilyen megoldást kizárni.

Mekkora összeget áldoznak a pályázat előkészítésére, ezt milyen forrásból teremtik elő?

Semennyit, mert a Budapest 2032 Bizottság nem pályázatot készít elő.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

14 napig ingyenesen hozzáférhet Prémium tartalmainkhoz a következő lépések megtétele után:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Adja meg bankkártyája adatait - a választott csomag díját csak a 14 napos próbaidőszak letelte UTÁN vonjuk le bankszámlájáról

+1: A 14 napos próbaidőszak alatt Profiloldalán bejelentkezve BÁRMIKOR LEMONDHATJA előfizetését

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Regisztráció

Jelszó visszaállítás

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.