2018. szeptember 18. 11:59
mfor.hu

75 millió munkahelyen lesz gépesítés, cserébe 133 millió új álláslehetőség nyílik meg az emberek előtt, állítja a Világgazdasági Fórum.

Bár a robotok tényleg elkerülhetetlenül jönnek, és elveszik a munkánkat, közben kétszer annyi új álláslehetőséget is teremtenek  az embereknek, állítja a Világgazdasági Fórum friss jelentése. A vizsgálathoz 20 országból szolgáltattak információkat vállalatvezetők, akik összesen 15 millió dolgozót képviseltek.

A dokumentum szerint

az automatizáció a következő évtizedben 75 millió munkahelyet szüntet meg világszerte, de közben 133 millió új állást is megteremt.

Az átmenet azonban a VF szerint sem lesz kockázatmentes, Klaus Schwab, a szervezet elnöke ezért az oktatás, a tréningek, az átképzések és a védőháló kiépítésének fontosságára hívja fel a kormányok és vállalatok figyelmét a szövegben.

15 milliárd dollárt fektet be kutatásfejlesztésbe az Alibaba 15 milliárd dollárt fektet be kutatásfejlesztésbe az Alibaba

A dokumentum által idézett cégvezetők szerint 2025-re a vállalataiknál elvégezhető munkák több mint felét már gépek fogják elvégezni, köztük az adatbevitellel, a könyveléssel és a bérszámfejtéssel. Az adatelemzők és szoftverfejlesztők iránti kereslet viszont nőni fog. 

(Guardian)

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.