<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p


			
		
mfor.hu

75 millió munkahelyen lesz gépesítés, cserébe 133 millió új álláslehetőség nyílik meg az emberek előtt, állítja a Világgazdasági Fórum.

Bár a robotok tényleg elkerülhetetlenül jönnek, és elveszik a munkánkat, közben kétszer annyi új álláslehetőséget is teremtenek  az embereknek, állítja a Világgazdasági Fórum friss jelentése. A vizsgálathoz 20 országból szolgáltattak információkat vállalatvezetők, akik összesen 15 millió dolgozót képviseltek.

A dokumentum szerint

az automatizáció a következő évtizedben 75 millió munkahelyet szüntet meg világszerte, de közben 133 millió új állást is megteremt.

Az átmenet azonban a VF szerint sem lesz kockázatmentes, Klaus Schwab, a szervezet elnöke ezért az oktatás, a tréningek, az átképzések és a védőháló kiépítésének fontosságára hívja fel a kormányok és vállalatok figyelmét a szövegben.

15 milliárd dollárt fektet be kutatásfejlesztésbe az Alibaba15 milliárd dollárt fektet be kutatásfejlesztésbe az Alibaba

A dokumentum által idézett cégvezetők szerint 2025-re a vállalataiknál elvégezhető munkák több mint felét már gépek fogják elvégezni, köztük az adatbevitellel, a könyveléssel és a bérszámfejtéssel. Az adatelemzők és szoftverfejlesztők iránti kereslet viszont nőni fog. 

(Guardian)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.