TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
mfor.hu

75 millió munkahelyen lesz gépesítés, cserébe 133 millió új álláslehetőség nyílik meg az emberek előtt, állítja a Világgazdasági Fórum.

Bár a robotok tényleg elkerülhetetlenül jönnek, és elveszik a munkánkat, közben kétszer annyi új álláslehetőséget is teremtenek  az embereknek, állítja a Világgazdasági Fórum friss jelentése. A vizsgálathoz 20 országból szolgáltattak információkat vállalatvezetők, akik összesen 15 millió dolgozót képviseltek.

A dokumentum szerint

az automatizáció a következő évtizedben 75 millió munkahelyet szüntet meg világszerte, de közben 133 millió új állást is megteremt.

Az átmenet azonban a VF szerint sem lesz kockázatmentes, Klaus Schwab, a szervezet elnöke ezért az oktatás, a tréningek, az átképzések és a védőháló kiépítésének fontosságára hívja fel a kormányok és vállalatok figyelmét a szövegben.

15 milliárd dollárt fektet be kutatásfejlesztésbe az Alibaba 15 milliárd dollárt fektet be kutatásfejlesztésbe az Alibaba

A dokumentum által idézett cégvezetők szerint 2025-re a vállalataiknál elvégezhető munkák több mint felét már gépek fogják elvégezni, köztük az adatbevitellel, a könyveléssel és a bérszámfejtéssel. Az adatelemzők és szoftverfejlesztők iránti kereslet viszont nőni fog. 

(Guardian)

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.