2018. június 15. 08:56
mfor.hu

Jelentős privatizációs lépésekről döntöttek a franciák, számos állami kézben lévő vállalatot értékesítenek legalább részben.

A francia kormány bejelentette, hogy újabb privatizációs hullámot indít: a következő lépcső a párizsi reptereket kezelő ADP, az energiacég Engie, és a francia lottó-társaság a Francaise de Jeux(FDJ) eladása. Ezektől 15 milliárd eurót remél a francia állam, ami Emmanuel Macron vezetése alatt több meghatározó reformot indított, hogy modernizálja az országot. Ezek közé tartozik a nagymértékű állami tulajdon (ami szokatlan Nyugat-Európában) leépítése is, írja reggeli hírlevelében az Equilor. 

A héten Macron egy másik nagy győzelmet is aratott, a francia parlament ugyanis elfogadta az állami vasúttársaság, az SNCF modernizálásáról szóló tervezetet, amivel június végén véget érnek a több hónapja tartó vasutassztrájkok Franciaországban. A vasúti reform piaci alapokra helyezné a társaságot, ugyanakkor egy nagymértékű adósság-elengedést is tartalmaz.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.