2018. június 15. 08:56
mfor.hu

Jelentős privatizációs lépésekről döntöttek a franciák, számos állami kézben lévő vállalatot értékesítenek legalább részben.

A francia kormány bejelentette, hogy újabb privatizációs hullámot indít: a következő lépcső a párizsi reptereket kezelő ADP, az energiacég Engie, és a francia lottó-társaság a Francaise de Jeux(FDJ) eladása. Ezektől 15 milliárd eurót remél a francia állam, ami Emmanuel Macron vezetése alatt több meghatározó reformot indított, hogy modernizálja az országot. Ezek közé tartozik a nagymértékű állami tulajdon (ami szokatlan Nyugat-Európában) leépítése is, írja reggeli hírlevelében az Equilor. 

A héten Macron egy másik nagy győzelmet is aratott, a francia parlament ugyanis elfogadta az állami vasúttársaság, az SNCF modernizálásáról szóló tervezetet, amivel június végén véget érnek a több hónapja tartó vasutassztrájkok Franciaországban. A vasúti reform piaci alapokra helyezné a társaságot, ugyanakkor egy nagymértékű adósság-elengedést is tartalmaz.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.