<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A horvátországi Iciciben kezdődtek meg a Riva’s Hotels & Resorts luxusszálloda építési munkálatai.  A mintegy 375 millió kuna (21 milliárd forint) értékű beruházás Mészáros Lőrinc és egy helyi fejlesztő, a DDG Group együttműködésével valósul meg.

A horvátországi Opatijához (Abbázia) tartozó Iciciben egy ötcsillagos luxusszálloda épül 180 szobával és 12 apartmannal. A projekt részeként egy gyalogoshíd is épül a közeli tengerhez, valamint részét képezi egy bekötőút és az Ucka-hegységről lefolyó esővizet elvezető rendszer megépítése.

Országhatáron is kívül. Fotó: pfla.huOrszághatáron is kívül. Fotó: pfla.hu

A bruttó 22 ezer négyzetméteres ingatlanfejlesztés része egy mélygarázs és ötszintes parkoló kialakítása is, ezeket a vendégek mellett a helyi lakosok is igénybe vehetik majd. A tervek közt szerepel továbbá a környék parkrendezése, valamint szökőkutak és kávézók létesítése - írja az Index, amely szerint Mészáros Lőrinc cégcsoportjának az eszéki futballakadémia után ez a legnagyobb befektetése Horvátországban. 

„A Mészáros Csoport Magyarország vezető vidéki szállodaláncán keresztül már jelentős tapasztalatokra tett szert a turizmusban mind a fejlesztés, mind pedig az üzemeltetés területén. Régóta terveink között szerepelt ezeknek a tapasztalatoknak a külföldi kamatoztatása. Köszönet a tervezőknek a gyönyörű épületért, de a helyi hatóságok és a polgármester segítsége nélkül ez nem jöhetett volna létre. A Miramar és a Riva’s Hotels & Resorts megvásárlásával 100 millió eurót tesznek ki a beruházásaink, amelyeket reményeim szerint továbbiak követnek majd” – mondta a magyar nagyvállalkozó az építkezés megnyitóünnepségén.

Fernando Kirigin, Opatija polgármestere pedig azt hangsúlyozta: „Amikor elindultam Abbázia polgármesteri tisztségéért, a vízióm egy olyan Abbázia volt, amely elit turizmussal és értéknövelt termékekkel büszkélkedhet. A helyi önkormányzat egységesen támogatja ezt a projektet. Hamarosan itt a turisztikai szezon, már elértük a mintegy 200 ezer vendégéjszakát, és remélem, hogy jobbak leszünk, mint a 2019-es rekordévben, ami kétségtelenül nagyobb bizalmat kölcsönöz majd a befektetőknek.”

A Riva’s Hotels & Resorts a terv szerint 2024-ben nyitja meg kapuit a turisták előtt.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.