Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Januárhoz képest. Éves összevetésben az emelkedés 8,1 százalékos.

2021 februárjában az ipari termelői árak összességében 8,1 százalékkal meghaladták az egy évvel korábbiakat, áll a Központi Statisztikai Hivatal szerdai közleményében. Az áremelkedés ütemét elsősorban a forint euróval szembeni gyengülése befolyásolta. A belföldi értékesítési árak 5,2, az exportértékesítési árak 9,5 százalékkal növekedtek. Az előző hónaphoz képest a belföldi értékesítés árai 1,6, az exportértékesítés árai 1,0 százalékkal emelkedtek, így a termelői árak összességében 1,2 százalékkal nőttek.

Forrás: KSHForrás: KSH

2021. februárban a 2020. februárihoz képest:

  • A belföldi értékesítés árai átlagosan 5,2 százalékkal magasabbak voltak, ezen belül a 63 százalékos súlyt képviselő feldolgozóiparban 5,1, a 31 százalékos súlyú energiaiparban (villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás) 4,7 százalékos volt a drágulás.
  • Az ágazatok rendeltetés szerinti csoportjai közül belföldön az energia- és továbbfelhasználásra termelő ágazatokban együttesen 5,6, a beruházási javakat gyártókban 4,4, a fogyasztási cikkeket gyártókban 2,2 százalékkal növekedtek az árak.
  • Az ipari exportértékesítési árak 9,5 százalékkal magasabbak voltak, ezen belül a 95 százalékos súlyt képviselő feldolgozóiparban 7,9, a 4,5 százalékos súlyú energiaiparban – a világpiaci árak emelkedésének, a forint gyengülésének, valamint a nyersanyagok árának bázisidőszaki visszaesése következtében – 42 százalékos volt a drágulás.

2021. január–februárban a 2020. január–februárihoz képest a belföldi értékesítés árai 4,1, az exportértékesítéséi 8,9 százalékkal nőttek, így az ipari termelői árak összességében 7,3 százalékkal magasabbak voltak.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.