<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A 24.hu cikke szerint a korábbi információkkal szemben nem testületi döntések születtek, hanem Guller Zoltán határozott mindenről.

A 24.hu pert a Magyar Turisztikai Ügynökséggel szemben, két év után így derült ki, hogy a vezérigazgató korábbi nyilatkozatával ellentétben nem egy szakmai grémium, hanem ő maga dönt az egyedi támogatásokról, olvasható az oldalon.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója egy személyben döntött támogatásokról. Fotó: MTI/Vasvári Tamás Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója egy személyben döntött támogatásokról. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A 24.hu két éve írt arról, hogy a Guller Zoltán vezette MTÜ egyedi döntésekre hivatkozva oszt ki több százmillió forintnyi vissza nem térítendő támogatást úgy, hogy a kérelmeket nem nyilvánosan meghirdetett pályázati felhívásra nyújtják be. Erre reagálva mondta egy interjúban a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, hogy „ezekben az esetekben is ugyanolyan pályázati dokumentációt várunk, mint egy-egy pályázati kiírásnál, a beérkező igényekről pedig egy szakmai grémium dönt”.

A 24.hu arra volt kíváncsi, kik a grémium tagjai, és ezért indított pert az adatok megszerzése érdekében. Azok lezárultával, a kiadott információk alapján viszont az derült ki, hogy a vezérigazgató egyszemélyben hozott több százmillió forint támogatás kiosztásáról döntést.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.