TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Nyugati szomszédunknál meredeken csökken az aktív koronavírus-fertőzöttek száma, az orvosi rendelők is kinyithatnak. Magyarország az elhunytak számát tekintve Norvégiával van egy szinten. Nemzetközi összefoglalónk következik.

Ausztriában a közelmúltban már lassult a koronavírus-járvány terjedése, tegnap pedig ismét jelentősen csökkent az aktív fertőzöttek száma.

Bécs belvárosa 2020. március 11-én. MTI/EPA/Christian Bruna Bécs belvárosa 2020. március 11-én. MTI/EPA/Christian Bruna

Vissza a normalitáshoz

A Die Presse szerint jelenleg mintegy ötezer vírushordozó van az országban – ebben a számban nincsenek benne az elhunytak és a gyógyultak –, ami 13,4 százalékos csökkenést jelez az egy nappal korábbi értékhez képest. Egy héttel ezelőtt még hétezer felett volt az aktív fertőzöttek száma.      

Nyugati szomszédunknál eddig összesen több mint 14 ezer vírushordozót találtak, és 410-en hunytak el a betegséggel összefüggésben. Jelenleg csaknem ezer ember szorul kórházi kezelésre, közülük több mint 200-an vannak intenzív osztályon. Mintegy 9 ezren már meggyógyultak.

Az osztrák egészségügyi szervek egyébként tegnap mintegy hatezer koronavírus-tesztet végeztek el, és ezt a számot tovább kívánják emelni. 

Ausztria – Dánia és Csehország mellett – az elsők között rendelte el a március közepén bevezetett karantén lazítását.

Április 14-től, szigorú feltételek mellett, de kinyithattak a kisebb üzletek (korábban csak a gyógyszertárak és az élelmiszerboltok tarthattak nyitva), valamint a barkácsáruházak és a szabadtéri piacok.

Tegnaptól ismét fogadhatnak betegeket az orvosi rendelők – eddig csak a sürgős eseteket látták el –, május elejétől pedig a 400 négyzetméternél nagyobb üzletek, a bevásárlóközpontok és a fodrászatok is működhetnek majd.

A lakhelyelhagyási korlátozások szintén jövő hónap elejétől enyhülhetnek, május közepétől pedig a szállodák, valamint az éttermek is fogadhatnak majd vendégeket.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.