2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Pletykák szerint Putyin több parancsnokát is elbocsáthatta.

  • A kijevi légvédelem szerint 13 drónt lőttek le az ukrán főváros elleni éjszakai támadásban, amely tüzet robbantott ki, de nincs halálos áldozat.

  • Az Institute for Study of War (ISW) azt állítja, hogy figyelemmel kísérte az orosz katonai bloggerek közötti fecsegést a harci övezetekben a csapatokat felügyelő orosz katonai parancsnokok elbocsátásáról. A pletykák szerint Ruszam Muradovot elbocsátották a keleti katonai körzet parancsnoki posztjáról, Jevgenyij Nyikiforovot pedig leváltották a nyugati katonai körzet parancsnoki posztjáról. Az ISW egyik vezetői változást sem tudta megerősíteni, de kijelentette, hogy „figyelemre méltó, hogy az orosz malombloggerek olyan hadműveleti területekkel kapcsolatos parancsnokok esetleges elbocsátásáról tárgyalnak, ahol az orosz erők nagyrészt képtelenek voltak jelentős nyereséget elérni, vagy jelentős veszteségeket szenvedtek el”.

  • Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke azt mondta a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) vezetőjének, Rafael Grosszinak, hogy a zaporizzsiai atomlétesítmény biztonságát nem lehet garantálni az orosz csapatok távozásáig. Zelenszkij hétfőn a Zaporizhzhia régióban is „haladó pozíciókat látogatott meg”. A pár találkozott, hogy megvitassák Európa legnagyobb atomerőművének irányítását, ahol Zelenszkij azt mondta neki, nem tudja garantálni a létesítmény biztonságát mindaddig, amíg a területet orosz csapatok foglalják el.

  • Egy jelentés szerint átadták az ukrán határon a Németország által Ukrajna támogatására ígért 18 Leopard 2 harckocsit. Körülbelül 40 Marder gyalogsági harcjármű Ukrajnát is elérte – írja a Der Spiegel meg nem nevezett forrásokra hivatkozva.

The Guardian 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!