<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Pletykák szerint Putyin több parancsnokát is elbocsáthatta.

  • A kijevi légvédelem szerint 13 drónt lőttek le az ukrán főváros elleni éjszakai támadásban, amely tüzet robbantott ki, de nincs halálos áldozat.

  • Az Institute for Study of War (ISW) azt állítja, hogy figyelemmel kísérte az orosz katonai bloggerek közötti fecsegést a harci övezetekben a csapatokat felügyelő orosz katonai parancsnokok elbocsátásáról. A pletykák szerint Ruszam Muradovot elbocsátották a keleti katonai körzet parancsnoki posztjáról, Jevgenyij Nyikiforovot pedig leváltották a nyugati katonai körzet parancsnoki posztjáról. Az ISW egyik vezetői változást sem tudta megerősíteni, de kijelentette, hogy „figyelemre méltó, hogy az orosz malombloggerek olyan hadműveleti területekkel kapcsolatos parancsnokok esetleges elbocsátásáról tárgyalnak, ahol az orosz erők nagyrészt képtelenek voltak jelentős nyereséget elérni, vagy jelentős veszteségeket szenvedtek el”.

  • Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke azt mondta a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) vezetőjének, Rafael Grosszinak, hogy a zaporizzsiai atomlétesítmény biztonságát nem lehet garantálni az orosz csapatok távozásáig. Zelenszkij hétfőn a Zaporizhzhia régióban is „haladó pozíciókat látogatott meg”. A pár találkozott, hogy megvitassák Európa legnagyobb atomerőművének irányítását, ahol Zelenszkij azt mondta neki, nem tudja garantálni a létesítmény biztonságát mindaddig, amíg a területet orosz csapatok foglalják el.

  • Egy jelentés szerint átadták az ukrán határon a Németország által Ukrajna támogatására ígért 18 Leopard 2 harckocsit. Körülbelül 40 Marder gyalogsági harcjármű Ukrajnát is elérte – írja a Der Spiegel meg nem nevezett forrásokra hivatkozva.

The Guardian