2018. október 18. 15:11
mfor.hu

Kínai delegáció látogatott el Felcsútra, ahol egy lehetséges együttműködés körvonalai kezdtek kirajzolódni.

Takács Mihály a Puskás Akadémia igazgatójának meghívására érkezett Felcsútra Csao Cse-gang, a Csiangszu tartománybeli Nancsing város labdarúgó-szövetségének alelnöke és Hu Hsziao-csiang, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének kínai megbízottja. Ráadásul ez már nem is az első, hanem a harmadik látogatásuk volt Felcsúton - derül ki a pfla.hu-n megjelent hírből.

Forrás: pfla.hu Forrás: pfla.hu

„A keleti nyitás politikája a sportban is érvényes, ennek jegyében látogatott Felcsútra a kínai küldöttség. A delegáció Magyarországot és Lengyelországot kereste fel, hazánkban több akadémián is tiszteletüket tették. A Puskás Akadémiáról, intézményünk szellemiségéről a legnagyobb elismerés hangján nyilatkoztak, kiemelve, hogy az oktatás-nevelés-szakmai képzés hármas mentén kialakított rendszerünk egyedülálló. Kínában nagyjából húszezer akadémia épül az elkövetkezendő években, ezzel kapcsolatban alakulhat ki együttműködés a távol-keleti országgal, amelyben szándékaink szerint a Puskás Akadémia is komoly szerepet vállalhat - nyilatkozta Takács Mihály.”

A megbeszélést követően természetesen mindenki nagyon boldog és bizakodó volt. Hu Hsziao-csiang és Csao Cse-gang a tudósítás szerint egybehangzóan reményét fejezte ki, hogy a tárgyalások eredményeképpen a labdarúgásban hosszú távú és gyümölcsöző együttműködés alakul ki Nancsing tartomány és a Puskás Akadémia között.

(PFLA)

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.