<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A magyar energiaszolgáltató az ICBC Ausztriával megkötött kontraktusa 250 millió eurós vállalatfinanszírozási célú, középlejáratú hitelkeretről szól.

Az MVM Zrt. és az ICBC Austria 250 millió euró összegű, általános vállalatfinanszírozás célú, középlejáratú hitelkeret-szerződést írt alá, ezzel az MVM-csoport újabb lépést tett pénzügyi stabilitásának fenntartásáért – közölte a társaság az MTI-vel pénteken.

A közleményben hangsúlyozták: a jelenlegi energiaválságban az európai és a világpiac kiszámíthatatlansága és szélsőséges kilengése ellenére az MVM-csoport a pénzügyi stabilitásának fenntartásán keresztül a finanszírozás szempontjából széleskörű biztonsági háló kiépítésével továbbra is mindent megtesz az ellátásbiztonság garantálásáért. Ennek érdekében kötötte meg a hitelkeretszerződést.

Az ICBC eszközállománya és piaci tőkeértéke alapján Kína és egyben a világ legnagyobb pénzintézete,

amely kiemelkedő kompetenciákkal rendelkezik mind az ipari és a kereskedelmi szektorban, így jól illeszkedik az MVM-csoport finanszírozó partnerei közé – ismertetik a közleményben.

Fazekas László, az MVM Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese a közleményben rámutatott: az aláírt finanszírozási szerződés hozzájárul Magyarország biztonságos energiaellátásához szükséges források további bővítéséhez, és lehetőséget ad a csoport pénzügyi stabilitásának további erősítésére. Ezek mellett alátámasztja a hitelpiacoknak az MVM-csoport hosszú távú kilátásaiba vetett bizalmát – tette hozzá.

A felek további üzleti lehetőségekről is tárgyalásokat folytatnak, amelyekkel tovább tudják együttműködésüket erősíteni, illetve bővíteni közép- és hosszú távon – jelezték a közleményben.

Az MVM-csoport Magyarország 3., Közép-Európa 13. legnagyobb vállalatcsoportja. A honlapján közzétett adatok szerint a 100 százalékban állami tulajdonban lévő innovatív energetikai vállalatcsoport 23 országban van aktív jelen, több mint 120 tagvállalata van.

Az MVM-csoport Magyarország villamosenergia-termelésének 70 százalékát biztosítja, megkerülhetetlen szerepe van a hazai megújulóenergia-termelésben. Közel 50 százalékos a piaci részesedése az ipari fogyasztók gázellátásában, a lakossági villamosenergia- és földgázellátás 100 százalékát biztosítja az egyetemes szolgáltatón keresztül. Lakossági és vállalati ügyfeleinek száma meghaladja a 10 milliót – közölték.

(MTI)