2020. április 10. 12:23
mfor.hu

Bóka János az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága 2021 májusa és novembere között esedékes magyar elnökségét készíti elő, Riz Gábor fizetést kap, dr. Hankó Balázs Zoltán pedig emelést. A Hivatalos Értesítőt szemlézzük.

2020.  április 1. napjától a  kinevezés visszavonásáig, de legfeljebb két évre dr. Bóka Jánost miniszteri biztossá nevezi ki Varga Judit igazságügyminiszter - derül ki a péntek hanalban közzétett Hivatalos Értesítőből. 

Bóka János jelenleg európai uniós és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár az Innovációs és Technológiai Minisztériumban; miniszteri biztosként feladata az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága 2021 májusa és novembere között esedékes magyar elnöksége előkészítése, megvalósítása és utókövetése lesz. 

Bóka János - forrás: kormany.hu Bóka János - forrás: kormany.hu

A miniszteri biztos tevékenysége ellátásáért díjazásban és egyéb juttatásban nem részesül. 

Két biztos hosszabbítást és fizetésemelést kapott

Persze nem biztos, hogy ez mindig így lesz: a Hivatalos Értesítőben ugyanis egy másik utasításban egy másik miniszteri biztosnak épp meghosszabbítják a kinevezését és bő félmilliós fizetést is ítélnek neki. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Riz Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén megye, a nyugat-borsodi térség szakképzési rendszerének és helyi munkaerő-gazdálkodási rendszere együttműködésének fejlesztéséért felelős miniszteri biztos ügyében úgy határozott: az idén március 14-én lejárt megbízatást 2021. szeptember 14-ig meghosszabbítja. Riz Gábor eddig nem kapott díjazást mindezért, de mostantól havi bruttó 520 000 Ft összegű díjazásra és az állami vezetői juttatásokról szóló 275/2015. (IX. 21.) Korm. rendelet 3. §-ában meghatározott juttatásokra jogosult - derül ki a Hivatalos Értesítőből.

Szinte ugyanez történt egy másik ITM-biztossal: dr. Hankó Balázs Zoltán, az orvos- és egészségtudományi felsőoktatás fejlesztési stratégiájáért felelős miniszteri biztos kinevezése eredetileg március 14-ig szólt, ám az ő kinevezését is meghosszabbították 2021. szeptember 14-ig. Az ő díjazását is bruttó 520 ezer forintra emelik, dr. Hankó Balázs Zoltán viszont nem nulláról indul: eddig  havi bruttó 373 950 forint összegű díjazásra volt jogosult.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.