<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p


			
		
		


		
		

Kicsit elmaradt a várakozásoktól a negyedéves adat.

Jelentősen, de az elemzők által vártnál szerényebb ütemben nőtt az amerikai gazdaság teljesítménye a második negyedévben, amikor az egyre nagyobb átoltottság hozzájárult ahhoz, hogy a koronavírus-járvány visszaszorításával gyorsuló ütemben kezdett visszatérni a gazdasági és társadalmi élet a normális kerékvágásba.

Kissé jobb eredményt vártak Amerikában. (Fotó: Pixabay)Kissé jobb eredményt vártak Amerikában. (Fotó: Pixabay)

A kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete csütörtökön azt közölte első becslésében, hogy az Egyesült Államok hazai összterméke szezonális kiigazítással számolva 6,5 százalékos évesített ütemben nőtt a június végével záródott negyedévben. Elemzők átlagosan nagyobb, 8,5 százalékos emelkedésre számítottak az első negyedévben mért 6,3 százalékos növekedés után.

Szakértők az idei évre mintegy 7 százalékos amerikai gazdasági növekedéssel számolnak, ami a legnagyobb bővülés lenne 1984 óta. Tavaly 3,5 százalékkal csökkent az amerikai gazdaság teljesítménye, ehhez hasonló nagyságú zsugordásra 74 éve nem volt példa.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.