<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Ez a cikk Privátbankár.hu / Mfor.hu archív prémium tartalma, amelyet a publikálástól számított egy hónap után ingyenesen elolvashat.
Amennyiben első kézből szeretne ehhez hasonló egyedi, máshol nem olvasható, minőségi tartalomhoz hozzáférni, akár hirdetések nélkül, válasszon előfizetői csomagjaink közül!

Hónapok óta tart a számháború és a politikai üzengetés a kormány és a polgármesterek között arról, hogy ki, mi és miért okozta az önkormányzatok pénzügyi problémáit. Munkatársunk, Vég Márton azt foglalja össze, hogyan jutottunk idáig és valóban becsődölhet-e Budapest.

Az elmúlt hónapokban is rendszeresen beszámoltunk arról, hogy a koronavírus-járvány és a kormányzati megszorítások miatt nehéz anyagi helyzetbe kerültek az önkormányzatok, főleg az ellenzéki polgármesterek által vezetett települések.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett gazdaságvédelmi intézkedések egyike, hogy a kis- és középvállalkozások, valamint az egyéni vállalkozók iparűzési adóját január elsejétől a felére (1 százalékra) csökkentették. A budapesti városvezetés szerint az adócsökkentés 15-20 milliárd forint kiesést jelent, ebből már látszik is 8 milliárd forintos csökkenés.

A miniszterelnök szerint Budapest gazdag, az önkormányzat ellenben novemberi csődöt vizionál. Eheti videónkban arról beszélünk, hogy mi lehet az oka a két végletes álláspontnak, és igazságos megoldás-e, hogy Budapest, Miskolc, Debrecen és a többi nagyváros egymástól teljesen eltérő mértékű kompenzációra számíthat.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.