TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2019. november 28. 13:40
mfor.hu

Az erről szóló határozatot nagy többséggel fogadták el Strasbourgban.

A határozat elsősorban szimbolikus jelentőségű. Az EP ezáltal is nyomást kíván gyakorolni egy ilyen célú törvény elfogadására, és jelezni kívánja, hogy a klímaváltozás miatt mihamarabbi cselekvésre van szükség – írja a Spiegel.

Konkrétumokat akarnak

Az EP-képviselők egyúttal felszólították az új Európai Bizottságot, az uniós tagállamokat és a globális szereplőket, hogy azonnal tegyenek konkrét intézkedéseket a klímaváltozás ellen.

Németországban elsőként Konstanz város jelentett be klímavészhelyzetet, példáját azóta több tucatnyi más város követte. Ennek keretében környezetvédelmi intézkedéseket jelentettek be, a belvárosi parkolási díjak növelésétől kezdve a bicikliutak fejlesztéséig.

Budapest november elején – Karácsony Gergely főpolgármester javaslatára - szintén klímavészhelyzetet hirdetett. A Greenpeace üdvözölte a lépést, ugyanakkor azt szerintük mihamarabb ambíciózus intézkedéseknek kell követniük.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.