2019. november 28. 13:40
mfor.hu

Az erről szóló határozatot nagy többséggel fogadták el Strasbourgban.

A határozat elsősorban szimbolikus jelentőségű. Az EP ezáltal is nyomást kíván gyakorolni egy ilyen célú törvény elfogadására, és jelezni kívánja, hogy a klímaváltozás miatt mihamarabbi cselekvésre van szükség – írja a Spiegel.

Konkrétumokat akarnak

Az EP-képviselők egyúttal felszólították az új Európai Bizottságot, az uniós tagállamokat és a globális szereplőket, hogy azonnal tegyenek konkrét intézkedéseket a klímaváltozás ellen.

Németországban elsőként Konstanz város jelentett be klímavészhelyzetet, példáját azóta több tucatnyi más város követte. Ennek keretében környezetvédelmi intézkedéseket jelentettek be, a belvárosi parkolási díjak növelésétől kezdve a bicikliutak fejlesztéséig.

Budapest november elején – Karácsony Gergely főpolgármester javaslatára - szintén klímavészhelyzetet hirdetett. A Greenpeace üdvözölte a lépést, ugyanakkor azt szerintük mihamarabb ambíciózus intézkedéseknek kell követniük.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.