<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke a Sportrádióban azt mondta: a férfi válogatott számait elnézve az is csoda, hogy a 15. helyen végeztünk - az elkövetkező hetek során kiértékelik a történteket, és nemcsak ezt a tornát, hanem mögöttünk hagyott két–három éves időszakot.

Az interjúban Kocsis Máté a nemzetisport.hu szemléje szerint azt mondta: 

"A problémánk nem is ezzel a tornával van, sokkal hátrébb kell néznünk, az elmúlt évek elvégzett és elvégzetlen munkáira. Öt év és nyolc hónap munkánk van abban, hogy Magyarország először felnőtt férfi kézilabda Európa-bajnokságot rendezhessen."

Kocsis - aki egyébként a Fidesz frakcióvezetője, országgyűlési képviselője is - nem érti, miért nem ment ki a válogatott a torna előtt edzeni a vadonatúj csarnokba és azt sem, a stáb és a játékosok tavaly tavasszal miért döntöttek úgy, hogy nincs szükségük mentális felkészítésre.

Nagy László, a magyar válogatott csapatvezetője a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság B csoportjában Izland ellen játszott mérkőzésen a budapesti MVM Dome-ban 2022. január 18-án. A meccset egy góllal elvesztettük, a csoportból nem jutottunk tovább. Fotó: MTI/Kovács TamásNagy László, a magyar válogatott csapatvezetője a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság B csoportjában Izland ellen játszott mérkőzésen a budapesti MVM Dome-ban 2022. január 18-án. A meccset egy góllal elvesztettük, a csoportból nem jutottunk tovább. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Szerinte a magyar férfi bajnokság nem erős, inkább fejnehéz, ahol a Telekom Veszprém és a Pick Szeged csapatán kívül nincs érdemi rivális. Több válogatott játékosunk nem kezdő a saját klubcsapatában, vagyis fenntartunk egy olyan bajnoki rendszert, amiben a magyar válogatott játékosok padoznak. Vannak ugyan szabályozási módszerek, mint például az, hogy fizetni kell a légiósok után, de alapvetően a szövetség nem szólhat bele, egy klub kit igazoljon le és játszasson. Azzal nem tudunk mit kezdeni, ha nem cserélik be a magyar játékosokat - mondta Kocsis Máté. Kiváló játékosaink vannak, de klasszikus világsztárunk szerinte már nincs.

A jövőben ezt a klubokkal együtt kell megoldani, mert szerinte érthető, ha egy gazdasági vállalkozásként működő sportklub nem rajong gondolatért, hogy a kulcsjátékosát sérülésnek tegye ki a válogatottnál, de el kell fogadniuk, hogy sportstratégiai szempontból a nemzeti csapat elsődleges szerepe nem vitatható - olvasható az interjúban. 

A Kocsis Máté által említett statisztikák között - amelyek alapján szerinte még a 15. hely is csodának tűnik - olyan lesújtóak is találhatóak, minthogy az átadások számát és eredményességét tekintve nem vagyunk az első harmincban; a legjobb védőteljesítményt tekintve nem vagyunk az első harmincban vagy épp a legerősebb lövők között nem vagyunk az első tizenötben.

A hazai rendezésű kézilabda Európa-bajnokságon sem sikerült a várt eredményt elérni, holott nem álmodtak nagyot a szakvezetők: a legjobb nyolcba jutást tartották reális célnak. Ehelyett a csoportjából sem tudott továbbjutni a férfi kéziválogatott. Százmilliárdok mentek a sportágba, de az eredmények nem jönnek. Hogy lehet ennyi pénzt ilyen rosszul elkölteni? Többek között erre is választ keresünk Klasszis Klubunk következő rendezvényén. Steinmetz Ádám olimpiai bajnokkal, országgyűlési képviselővel, az ellenzéki összefogás sportpolitikáért felelős szakértőjével - az online találkozón a részvétel ingyenes, regisztráljon Ön is! >>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.