<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az Európai Bizottság ajánlásainak bejelentése holnap történik majd meg, a korlátozások jellege azonban már kiszivárgott.

A hvg.hu cikke szerint megkongatta a vészharangot az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) igazgatója. Andrea Ammon közlemény adott ki, amelyet így kezdett:

Az ECDC által futtatott közelmúltbeli modellezési forgatókönyvek azt mutatják, hogy a vírus delta variánsa mint potenciális betegségteher az EU-ban/EGT-ben nagyon magas lesz decemberben és januárban, hacsak most nem alkalmaznak közegészségügyi intézkedéseket, a vakcinafelvétel növelésére irányuló folyamatos erőfeszítésekkel kombinálva, a teljes népesség körében.

Úgy tűnik, hogy az igazgató nyilatkozatának időzítése nem véletlen, hiszen jó indokot szolgáltat majd az Európai Bizottságnak arra, hogy többek között erre hivatkozással is, új utazási ajánlásokat jelentsen be holnap. Egyes részletek azonban már kiszivárogtak a hvg cikke szerint:

hirdetés

az oltottak (vagy frissen teszteltek) számára nem jelent változást az új rendszer, a digitális Covid-igazolvánnyal nem rendelkezők azonban jó eséllyel kényszerülhetnek karanténra.

Ebből a szempontból az európai országok többségében az orosz vagy a kínai oltás is egyenlő lesz az oltatlansággal – teszi hozzá a lap.

(hvg.hu)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.