TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. július 7. 10:33
mfor.hu

Az elmúlt néhány nap statisztikái alapján úgy tűnik, mintha Borsod-Abaúj-Zemplén megyében kezdene újra erőre kapni a koronavírus terjedése.

Noha országos viszonylatban, illetve Budapesten és Pest megyében egészen kedvezően alakulnak a napi statisztikák a koronavírus-járványról, ez egyáltalán nem mondható el Borsod-Abaúj-Zemplén megyéről. A hétfőn azonosított 6, valamint a kedden igazolt 16 új fertőzött döntő része ugyanis az észak-magyarországi megyéhez kötődik.

Borsodban az elmúlt három nap adatai alapján 19 fővel ugrott meg az azonosított betegek száma. S mivel a megye egyáltalán nem tartozott a legfertőzöttebbek közé, ez a növekedés azt is jelenti, hogy néhány nap leforgása alatt harmadával ugrott meg az azonosított betegek száma.

Igaz, ez csak egy jelenlegi állapot. A járványügyi hatóságok ugyanis folyamatosan tisztítják az adatokat, ami miatt az elmúlt pár hét megyei statisztikái néha igen furcsa, a matematika szabályaival ellentmondóan alakultak. Vagyis elképzelhető jelen esetben, hogy az elmúlt néhány napban azonosított 19 fő közül néhány majd átsorolódik a lakhelye szerint illetékes megyébe.

Abban az esetben, ha a járvány terjedése Borsod megyében hasonló ütemben folytatódna, az operatív törzs különleges bevetési egysége gyorsan a helyszínre tud menni, melynek tagjai járványügyi, katasztrófavédelmi szakemberek. A speciális egység feladata az ilyen esetekben pont a fertőzés lokalizálása lesz.

Frissítés 16:14
Az RTL Klub információi szerint egy mezőkövesdi általános iskolai tanár fertőződhetett meg, ez állhat a betegszám hirtelen megugrása mögött. A népegészségügyi intézet ugyanakkor azt is megerősítette, hogy a tanár kontaktjai közül 21 minta pozitív lett, ő maga pedig egy zártkörű értekezleten fertőződhetett meg.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 221 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 292 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 623 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.