TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. március 12. 11:58

Normál üzemmódban dolgozik a Magyar Posta a koronavírus miatti veszélyhelyzetben is: minden postahivatal nyitva marad a megszokott nyitvatartási időben, de gyakrabban fertőtlenítenek.

Rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet hirdetett a kormány az ország teljes területére a koronavírus-járvány miatt. Sok településen az egyik legforgalmasabb épület a helyi postahivatal, ezért reagált a Magyar Posta is a rendkívüli helyzetre. Röviden: mind a közel 2700 postahivatal szerte az országban nyitva van változatlan nyitvatartással, de fokozottan takarítanak. "A postákon a takarítások fertőtlenítőszerek fokozottabb használatával történnek. Az ügyfélterekben nyitvatartási időben naponta többször is végeznek fertőtlenítő tisztítást, kiemelten a kilincsek, ügyfélpultok és más közös használatú felületeken" - közölte a Magyar Posta.

A társaság kézfertőtlenítőt biztosít a kézbesítőknek, valamint a postákon, a logisztikai üzemekben és a nagylétszámú irodaházakban, egyéb postai létesítményekben dolgozó munkatársak számára. A vállalat vezetői azt kérték a munkavállalóktól, hogy tájékoztassák közvetlen felettesüket, amennyiben fertőzött területen jártak, vagy kapcsolatba kerülhettek fertőzöttekkel. Március elején döntést hozott arról a Magyar Posta, hogy halasztja vagy törli a nagyobb létszámú rendezvényeit. A munkatársak lemondták vagy halasztották a hivatalos külföldi utazásokat, illetve szakmai programokat is. A társaság február vége óta Veszélyhelyzet-kezelési Bizottságot működtet, biztosítva ezzel a folyamatos felkészülést.

"A fertőzött területekről érkező küldemények tekintetében az Országos Tisztifőorvos állásfoglalását tartjuk irányadónak, mely szerint a vírus csak élő sejtekben szaporodik, így például a Kínából érkező csomagok teljesen veszélytelenek, ezért az alapvető higiénés előírásokon kívül nem indokolt egyéb intézkedés bevezetése" - közölte az állami társaság.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.