<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Normál üzemmódban dolgozik a Magyar Posta a koronavírus miatti veszélyhelyzetben is: minden postahivatal nyitva marad a megszokott nyitvatartási időben, de gyakrabban fertőtlenítenek.

Rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet hirdetett a kormány az ország teljes területére a koronavírus-járvány miatt. Sok településen az egyik legforgalmasabb épület a helyi postahivatal, ezért reagált a Magyar Posta is a rendkívüli helyzetre. Röviden: mind a közel 2700 postahivatal szerte az országban nyitva van változatlan nyitvatartással, de fokozottan takarítanak. "A postákon a takarítások fertőtlenítőszerek fokozottabb használatával történnek. Az ügyfélterekben nyitvatartási időben naponta többször is végeznek fertőtlenítő tisztítást, kiemelten a kilincsek, ügyfélpultok és más közös használatú felületeken" - közölte a Magyar Posta.

A társaság kézfertőtlenítőt biztosít a kézbesítőknek, valamint a postákon, a logisztikai üzemekben és a nagylétszámú irodaházakban, egyéb postai létesítményekben dolgozó munkatársak számára. A vállalat vezetői azt kérték a munkavállalóktól, hogy tájékoztassák közvetlen felettesüket, amennyiben fertőzött területen jártak, vagy kapcsolatba kerülhettek fertőzöttekkel. Március elején döntést hozott arról a Magyar Posta, hogy halasztja vagy törli a nagyobb létszámú rendezvényeit. A munkatársak lemondták vagy halasztották a hivatalos külföldi utazásokat, illetve szakmai programokat is. A társaság február vége óta Veszélyhelyzet-kezelési Bizottságot működtet, biztosítva ezzel a folyamatos felkészülést.

"A fertőzött területekről érkező küldemények tekintetében az Országos Tisztifőorvos állásfoglalását tartjuk irányadónak, mely szerint a vírus csak élő sejtekben szaporodik, így például a Kínából érkező csomagok teljesen veszélytelenek, ezért az alapvető higiénés előírásokon kívül nem indokolt egyéb intézkedés bevezetése" - közölte az állami társaság.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.