<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Már meg is érkezett egy konténer a kishunhalasi kórház elé, ahol eddig egy szűrősátorban ellenőrizték a lehetséges koronavírus-gyanús embereket.

Kedden reggel szűrősátrat állítottak fel a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház előtt, ahol az intézményben dolgozókat, valamint a sürgős ellátásra szorulókat is ellenőrzik. Délutánra megérkezett egy konténer, amit daruval emeltek a bejárattal szemben lévő sétányra - írta a halasinfo.hu

A helyi lap tudósítása (fotókat is közöltek) szerint a konténernek egy bejárata van az utca felől és egy kijárata van a kórház felől, a környékét kordonokkal lezárták. Miután fertőtlenítik és árammal látják el, azonnal üzembe is helyezik. Mindenkit ellenőriznek, aki a kórház területére lép, testhőmérsékletet mérnek, felső légúti fertőzések meglétét szűrik, és arról kérdeznek mindenkit, járt-e külföldön az elmúlt napokban, hetekben. Az esetleges koronavírus gyanús esetekkel kapcsolatban azonnal intézkedhetnek, és a beteget átszállítják a hermetikusan lezárt fertőző osztályra. A Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főigazgatója szerint a fertőző osztályra koronavírus fertőzés gyanújával bekerült eseteknél eddig minden teszteredmény negatív lett.

Az országos tisztifőorvos a budapestiek mellett Miskolcon, Szekszárdon, Ajkán és Kiskunhalason jelölt ki négy járványkórházat - értesült korábban a Népszava. Így igazolt koronavírusos betegeket kezelnek majd a miskolci megyei kórház Semmelweis tagkórházában, a szekszárdi megyei, valamint az ajkai, és a kiskunhalasi városi kórházban is. A mentőknek az intézmények környékén élőket már keddtől ide kell szállítaniuk. Kiskunhalason már elkezdték építeni a mintegy 150 fő befogadásra alkalmas konténerkórházat. A munkát a WHB végzi a helyi börtön területén.

A miskolci Semmelweis Tagkórházat mától a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványkórházzá nyilvánította. Itt első lépésben 15 izolált ágyat biztosítottak lélegeztetésre szoruló betegek számára, ötven ágyat pedig a gyanús esetek megfigyelésére tartanak fenn - írta a minap.hu. A Megyei Központi Kórház főigazgatója szerint azért esett erre az intézményre a fenntartó választása, mert itt minden feltétel adott. "Jelen pillanatban úgy gondolom, hogy ez a kórház járványügyi szempontból az ország egyik legfelkészültebb intézménye, akár az elkülönített ágyak, a lélegeztetőgép kapacitás, és a humán erőforrás tekintetében" - mondta Révész János főigazgató. A rendkívüli helyzet miatt az egész megyei ellátórendszert átszervezik.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.