TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
mfor.hu

Megjelent a kormányhatározat, amivel előteremtik a pénzt a raktárkoncertekre és a cigányzene támogatására.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő jelentette be nemrég, hogy állami támogatással “raktárkoncerteket” szerveznek - Tóth Gabi,Tóth Vera, Balázs Fecó, Demjén Rózsi és a Tankcsapda adta a nevét a projekthez. Ezeket a zenés eseményeket "raktár-típusú" helyszíneken veszik majd fel, majd utána az Antenna Hungária segítségével fogják streamelni. Nézők valószínűeg nem lehetnek jelen a felvételeknél, csak a technikai személyzet.

A zenészek, technikusok díjazása majd az egyéni tárgyalásokon fog múlni, de Szentkirályi szerint a cél az, hogy mindenki "jobb gázsit" kaphasson.

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar szabadtéri koncertet ad a székesfehérvári Csónakázó-tó partján 2020. július 12-én. Hamarosan raktárba is vonulhatnak. MTI/Vasvári Tamás Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar szabadtéri koncertet ad a székesfehérvári Csónakázó-tó partján 2020. július 12-én. Hamarosan raktárba is vonulhatnak. MTI/Vasvári Tamás

Erre teremti meg a kereteket a friss Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat:  a Magyar Turisztikai Ügynökségen keresztül fizetik majd ki azokat a forrásokat, amelyről a pénzügyminiszternek kell gondoskodnia összesen 5 323 647 925 forint összegben.

Ebből a pénzből nem csak a raktárkoncerteket kell majd finanszírozni, hanem a cigányzenészek számára indított támogatási programra is kell pénznek jutnia belőle - a kormányhatározat nem részletezi, melyik célra mennyit költ majd az MTÜ.

Nemrég egyébként ezen az 5,3 milliárd forinton felül további 2,12 milliárd forintos támogatási keretről is döntött a kormány a zeneipar számára - erről itt írtunk bővebben.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.