2019. október 30. 16:18
MTI

Októberben a várt mértékre csökkent a németországi pénzromlás. 

Nem végleges adatok szerint a fogyasztói árak októberben az egy évvel korábbihoz képest 1,1 százalékkal emelkedtek a szeptember 1,2 százalék után - olvasható a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis szerdán közzétett jelentésében.

Szeptemberhez viszonyítva az októberi fogyasztói árak az elemzői várakozásoknak megfelelően 0,1 százalékkal nőttek.

Az infláció októberi éves szintű lassulása a Destatis kimutatása szerint elsősorban az energiaárak 2,1 százalékos csökkenésére vezethető vissza.

Októberben az élelmiszerárak 1,1 százalékkal nőttek, a szolgáltatások 1,7 százalékkal drágultak.    Az európai uniós összehasonlítási célokra kalkulált harmonizált fogyasztói árindex (HICP) októberben éves bázison 0,9 százalék, havi összevetésben pedig 0,1 százalék volt.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.