<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Nagyon felkarolja a magyar építőipari cégeket a miniszter, legalábbis ezt ígérte.

Lázár János építésügyi miniszter a Tranzit Fesztiválon elismerte, hogy elfogytak a források, finanszírozni kell a rezsicsökkentést is, ami ezer milliárdos tétel az egekben lévő energiaárak miatt. És fejleszetni kell a hadsereget. Ezek viszik el a pénzek egy részét, és ezért bízta meg őt Orbán Viktor azzal, hogy vizsgálja felül a beruházásokat - idézte előadását a 444.hu.

Lázár János dicsér, bírál, kiszebél és ígér. Fotó: Lázár János Facebook oldalaLázár János dicsér, bírál, kiszebél és ígér. Fotó: Lázár János Facebook oldala

Felsorolt néhány leállított vagy elhagyott fejlesztést, ezek összessen 2100 forint értékűek. Ezek között van a Zalaegerszeg-M7-esösszekötő út (360 milliárd), az Esztergom-M1-es összkötő (380 milliárd), a Bicske-Budapest között az autópálya hatsávosítása. Nem lesz pénzt a Testnevelési Egyetem újabb, 100 milliárdos fejlesztésére sem. Halasztják a Nyugati pályaudvar környékének megújítását is, de az állatkert Biodómját be akarja fejezni.

Az EU-s péntezekről azt mondta, hogy Navracsics Tibor kiválóan tárgyal Brüsszelben, de nem úriemberekkel, hanem gazemberekkel. Lázár szerint a lengyelektől azt kérték, hogy köpjék le a magyarokat, kapnak pénzt, megtették, de nem kaptak. Tőlünk meg azt kérik brüsszeli, kokainon élő úriemberek, hogy köpjünk fel és álljunk alá - írta a portál.

Lázár szerint

"az, hogy Paks 2 jövőre nem termel áramot ősbűn, a legsúlyosabb kormányzati hibák egyike” . Így viszont szerinte most nem biztos, hogy minden múzeum, sportcsarnok, uszoda nyitva lesz, mert az önkormányzatok nem tudják finanszírozni a rezsit. 

Szóba került az is, hogy korábban közölte, hogy a vidéket szeretne helyzetbe hozni. „A budapestiek jól fognak járni velem, a vidékiek meg még jobban” - közölte Lázár. Szerinte fontos, hogy Budapest a Kárpátoktól délre lévő régió központja legyen, de az is igaz, hogy vidéki szemporntból aránytalanul sok pénz ment eddig a fejlesztésére. Meg kell nézni, hogy az elővárosi vasút vidéki városoknak is járna-e, nemcsak Budapestnek.

Megígérte, hogy kidolgoznak egy törvényt, amely - európai normák mentén, de - helyzetbe hozza majd a magyar vállalkozókat az építőipari beruházásokban. Mert szerinte alapvető érdek, hogy legyen nemzeti vállalkozói réteg, ami élvezi a mindenkori állam figyelmét és támogatását. Úgy véli, ehhez az is kell, hogy a cégek is innováljanak, hiszen a kiemelt helyzetben elkényelmesedhetnek, azt ugyanis „versenyszűkítő szándéknak is fel lehet fogni.” És nem lesz érvényes egy közbeszerzés, ha arra csak egy ajánlat érkezik, legalább két érvényes ajánlat kell majd - ígérte.
 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.