<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
		


		
		

Olaszországban a bárok és a fodrászatok is kinyitnak mától, Spanyolországban nagyobb csoportokban is találkozhatnak emberek, Belgiumban újraindulnak az iskolák. Reggeli összefoglalónk következik.

Tovább lazítanak az európai országok a koronavírus-járvány ellen elrendelt korlátozásokon a fertőzés terjedésének lassulása miatt, írja laptársunk, a Privátbankár.hu.

Róma (Forrás: Depositphotos)Róma (Forrás: Depositphotos)

Déli nyitás

Olaszországban – több mint két hónap szünet után – ismét kinyithat az üzletek többsége, köztük a bárok és a fodrászatok is, ugyanakkor be kell tartaniuk a közösségi távolságtartás szabályait,adta hírül a BBC.

Ismét tarthatnak miséket és összejöveteleket a vallási közösségek, a hívőknek azonban maszkot kell viselniük, és szintén távolságot kell tartaniuk egymástól.

Olaszországban a karantén kezdete, március közepe óta a legalacsonyabb szintre csökkent a napi koronavírusos halálozások száma a hétvégén. Vasárnapi közlések szerint az elmúlt 24 órában 145 koronavírusos ember hunyt el – március végén még több mint 900-an vesztették életüket naponta.

Tovább enyhítenek a korlátozásokon a spanyol hatóságok is Madrid, Barcelona és néhány északnyugati terület kivételével.

Mától kinyithatnak a bárok és az éttermek külső részei, valamint 10 főig ismét szabadon találkozhatnak egymással az emberek.

A spanyol egészségügyi szervek szerint „nagyon közel” vannak ahhoz, hogy megállítsák a vírus terjedését, ugyanakkor „még mindig nagyon nagy” a veszélye egy második hullámnak.

Ami a hazai helyzetet illeti,

a koronavírusos halálozások népességen belüli arányát tekintve európai szinten a középmezőnyben van Magyarország, közép- és kelet-európai viszonylatban viszont magasez a mutatója.

Itthon az igazolt fertőzések száma 3535, 462-en hunytak el.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.