TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. május 18. 09:40

Olaszországban a bárok és a fodrászatok is kinyitnak mától, Spanyolországban nagyobb csoportokban is találkozhatnak emberek, Belgiumban újraindulnak az iskolák. Reggeli összefoglalónk következik.

Tovább lazítanak az európai országok a koronavírus-járvány ellen elrendelt korlátozásokon a fertőzés terjedésének lassulása miatt, írja laptársunk, a Privátbankár.hu.

Róma (Forrás: Depositphotos) Róma (Forrás: Depositphotos)

Déli nyitás

Olaszországban – több mint két hónap szünet után – ismét kinyithat az üzletek többsége, köztük a bárok és a fodrászatok is, ugyanakkor be kell tartaniuk a közösségi távolságtartás szabályait,adta hírül a BBC.

Ismét tarthatnak miséket és összejöveteleket a vallási közösségek, a hívőknek azonban maszkot kell viselniük, és szintén távolságot kell tartaniuk egymástól.

Olaszországban a karantén kezdete, március közepe óta a legalacsonyabb szintre csökkent a napi koronavírusos halálozások száma a hétvégén. Vasárnapi közlések szerint az elmúlt 24 órában 145 koronavírusos ember hunyt el – március végén még több mint 900-an vesztették életüket naponta.

Tovább enyhítenek a korlátozásokon a spanyol hatóságok is Madrid, Barcelona és néhány északnyugati terület kivételével.

Mától kinyithatnak a bárok és az éttermek külső részei, valamint 10 főig ismét szabadon találkozhatnak egymással az emberek.

A spanyol egészségügyi szervek szerint „nagyon közel” vannak ahhoz, hogy megállítsák a vírus terjedését, ugyanakkor „még mindig nagyon nagy” a veszélye egy második hullámnak.

Ami a hazai helyzetet illeti,

a koronavírusos halálozások népességen belüli arányát tekintve európai szinten a középmezőnyben van Magyarország, közép- és kelet-európai viszonylatban viszont magasez a mutatója.

Itthon az igazolt fertőzések száma 3535, 462-en hunytak el.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.