2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Bekapcsolva felejtett mikrofonba hülyézte le Várhelyi Olivér magyar EU-biztos az EP-képviselőket. 

A mai európai parlamenti ülésen felszólalt a fideszes Várhelyi Olivér magyar uniós biztos is, melynek nem lett vidám vége - vette észre a DK.

"Nem tudjuk, hogy a szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős fideszes uniós biztos általában miket szokott mondani, miután a felszólalásait követően kikapcsolta a mikrofonját, most azonban ízelítőt kaptunk belőle, ugyanis a mai felszólalása után megfeledkezett a mikrofonja kikapcsolásáról" - írj az ellenzéki párt.

Várhelyi Olivért megviccelte a technika. Fotó: MTI
Várhelyi Olivért megviccelte a technika. Fotó: MTI

Várhelyi Olivér a felszólalása után azt mondta a többi EP-képviselőre utalva: „hány hülye van még?”

Ez példátlan és teljesen idegen az Európai Parlament működésétől, Európában ugyanis nem szokás lehülyézni azokat, akikkel esetleg nem értünk egyet - teszi hozzá Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője.

A Demokratikus Koalíció Várhelyi Olivér azonnali lemondását követeli, ha pedig nem hajlandó magától lemondani, akkor elvárja az Európai Bizottság elnökétől, Ursula von der Leyentől, hogy azonnal váljon meg tőle.

A párt szerint nem történhet meg, hogy egy fideszes ilyen szégyent hoz a magyarokra, hogy lehülyézi az 500 millió európai polgár képviseletében ott ülő EP-képviselőket, akiknek éppen az a dolguk, hogy őt kérdezzék. 

A DK természetesen tájékoztatja a példátlan esetről az Európai Parlament és az Európai Bizottság elnökét is.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!