2018. április 5. 11:01

Lázár nem szól a néphez ma, pedig nyakunkon a választás.

Az mfor információja szerint nem tartják meg ma a Kormányinfót. Pedig a hétvégi választás előtt ez egy jó alkalom lehetett volna, hogy a kormányzati üzeneteket még utoljára eljuttassák a választókhoz a lehető legszélesebb médiatámogatással.

Elbúcsúzhatunk a Kormányinfótól? Elbúcsúzhatunk a Kormányinfótól?

Ez egyben azt is jelenti, hogy lehet, a múlt heti Kormányinfó volt az utolsó a sorban. Amennyiben kormányváltásra kerülne sor, akkor az új kabinet döntésén múlik, hogy milyen formában tájékoztatják a lakosságot a döntésekről.

De a Fidesz választási győzelme esetén sem garantált, hogy megmarad a tájékoztatásnak ez a rendje. Kérdés például, hogy Lázár a kormányban marad-e. Maga a miniszter emlegette nem is oly rég, hogy a választhatna, ő inkább a saját választókörzetében, Hódmezővásárhelyen és környékén folytatná a politikusi munkáját.

Más értesülések szerint új kezekbe kerül a Miniszterelnökség, Lázár döntésétől függetlenül. A sajtóban megjelent, hogy esetleg a külügyi tárca jelenlegi vezetője, Szijjártó Péter vehetné át Lázár munkakörét, bár ezt az információt cáfolták kormányzati körökben.

Az biztos, hogy Lázárnak fekszik a Kormányinfó műfaja. Az elmúlt időszakban ez volt az egyetlen sajtóesemény, ahol a kérdezett hajlandó volt minden kérdésre válaszolni és az újságírók is feltehettek bármilyen kérdést.

A múlt heti volt egyébként a 112. Kormányinfó.