2p

A köztársasági elnök kegyelmi botránya az elmúlt napok egyik legmegosztóbb ügye lett. 

Hatalmas felháborodást okozott a társadalom, a civil szervezetek, és az ellenzéki pártok körében is az, hogy Novák Katalin köztársasági elnök kegyelmet adott K. Endrének, a bicskei gyermekotthon igazgató-helyettesének, akit kényszerítés kísérlete miatt ítéltek el ugyanabban az ügyben, amelyben az igazgatót a gyermekek ellen elkövetett szexuális zaklatás miatt büntették.

Mit lép Novák Katalin? Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Mit lép Novák Katalin? Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A csütörtök délután fejleménye volt, hogy a kormány részéről több napnyi gyakorlati hallgatás után maga Orbán Viktor reagált az ügyre, és egy Facebook-videóban jelentette, a kormány nevében alkotmánymódosítást nyújtott be azért, hogy a jövőben ne legyen lehetséges, hogy kiskorú gyerekek sérelmére elkövetett bűncselekmény esetén az elkövető kegyelmet kaphasson.

A téma kapcsán érthető módon óriási az érdeklődés, így az Mfor korábbi cikkében kérdéssel fordultunk önökhöz: mit lép Novák Katalin azután, hogy egykori pártjának első embere is egyértelműen kifejezte, nem hozott jó döntést?

Ahogy az grafikonunkon is látszik, a kérdésre jelen cikkünk írásáig válaszoló olvasók 53,9 százaléka szerint egyáltalán nem lesz következménye a kegyelmi botránynak, míg 20 százalék szerint bár a hivatalát nem hagyja el, de Novák Katalin el fogja ismerni, hogy hibát vétett. Csupán olvasóink 26,1 százaléka gondolta úgy, hogy Novák lényegében megkapta a „selyemzsinórt” Orbán Viktortól, és a magát bőszen családbarátként emlegető kormány berkeiből avanzsált köztársasági elnök távozni fog.

Novák Katalin reagált Orbán Viktor bejelentésére

A hvg.hu megkeresésére mindeközben a Sándor-palota azt közölte, hogy „a bejelentett Alaptörvény-módosítás a gyermekek még erősebb védelmét szolgálja, ezért Novák Katalin köztársasági elnök jó szívvel fogja aláírni azt”.

Válaszaikat továbbra is várjuk, ha szavazni szeretne, itt megteheti:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!