<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
mfor.hu

Egy régi motoros távozik: Dányi Gábor Zoltán a magyar EU-tagság kezdete óta a fejlesztési pénzek kezelésével foglalkozott, most viszont lemondott.

A péntek éjszaka megjelent Magyar Közlönyben olvasható miniszterelnöki határozatból kiderül: július 31-ével megszűnik Dányi Gábor Zoltán európai uniós fejlesztések koordinációjáért felelős helyettes államtitkár megbízatása.

Dányi Gábor Zoltán ugyanis lemondott.

A Miniszterelnökség helyettes államtitkára a hivakozott jogszabályhely alapján Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterhez intézett írásbeli nyilatkozatával mondhatott le - írja a határozatot elsőként kiszúró Privátbankár.hu. 

A lap idézi a 444.hu egy korábbi cikkét, eszerint Dányi Gábor a magyar EU-tagság óta a fejlesztési pénzek kezelésével foglalkozott, dolgozott a Medgyessy-kormány idején Dobrev Klárának, aztán a Gyurcsány-kormány idején Bajnai Gordonnak, utána a Simicska bizalmasának számító Petykó Zoltánnak, aztán Lázár Jánosnak, majd pedig Palkovics Lászlónak is. 

Az Orbán Viktor által jegyzett határozatból az is kiderül: ezzel egyidejűleg 2021. augusztus 1-jei hatállyal Hunya Balázst nevezik ki a Miniszterelnökség helyettes államtitkárává.

Borítókép forrása: Youtube / Infotér

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.