TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. január 15. 17:31

Ma délután váratlanul benyújtotta lemondását az orosz kormány.

Dmitrij Medvegyev kormányfő lemondását Vlagyimir Putyinnak a törvényhozáshoz intézett beszédével hozta összefüggésbe.

Fotó: MTI Fotó: MTI

Putyin újabb húzása?

Sz. Bíró Zoltán Oroszország-szakértő a Privátbankár.hu-nak azt mondta: Medvegyev távozása valójában azt jelentheti, hogy neki kell elvinnie a balhét az elmúlt évek gazdaság- és szociálpolitikai kudarcaiért.

Utalt arra, hogy a gazdaság stagnálás közeli állapotban van, és idén is maximum egy százalékkal növekedhet, a reáljövedelem pedig az elmúlt években folyamatosan csökkent.

Az Oroszország-szakértő a lehetséges utódok között Alekszej Kudrin nevét említette – a liberális politikus 2000 és 2011 között pénzügyminiszter, 2000-2004 és 2007-2011 között miniszterelnök-helyettes volt, 2018 májusa óta pedig a Számvevőszék elnökeként tevékenykedik.

Sz. Bíró Zoltán szerint ha Kudrin lesz az új kormányfő, az jelentős fordulatot, a konszolidáció kezdetét jelezheti az orosz politikában – nem csak a gazdaságpolitikában –, és arra utalhat, hogy az ország megpróbálhat kitörni a nemzetközi elszigeteltségből.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.

 

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.