2020. június 5. 20:03
mfor.hu

Megjelent a 135. Magyar Közlöny, amelyben a kormány egyebek mellett arról is határozott, hogy pénzügyi segítséget kap a kulturális, művészeti szféra.

A rendelet úgy fogalmaz, hogy „a kormány a koronavírus világjárvány által a kulturális élet szereplőinek okozott gazdasági nehézségek enyhítése érdekében” összesen 5,108 milliárd forintot oszt szét a kedvezményezettek közt.

A Magyar Állami Operaház és a Magyar Nemzeti Múzeum 300-300 milliót, a Szépművészeti Múzeum 400 milliót, a Hagyományok Háza 250 milliót, míg a Zeneakadémia 150 millió forintot kap.

Az ezen az összesen 1400 millió forintos támogatáson felül megmaradó 3708 millió forintot a szféra tizenhét szereplője közt osztják szét, a pénzből jut az utazócirkuszok és a hangszerkészítők mellett például a Kassai Lovasíjász Iskolának is. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.