<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A pénz szinte teljes egészében a Központi Maradványelszámolási Alapból került ki. 

A csütörtök éjjel megjelent Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat a 2022-es költségvetés módosításairól rendelkezik. Egyrészt létrehozták a Zalaegerszeg északi ipari park fejlesztésének támogatása sort a költségvetésben, amire rögtön 1 milliárd forintot át is csoportosítottak.

Ez csak egyike azon átrendezéseknek, amelyek a Központi Maradványelszámolási Alap terhére történtek a friss határozat értelmében. Innen egyrészt 70 milliárd forintot áttettek az azonos fejezetbe tartozó Megtakarítási Alapba. 

Egy másik, 74 milliárd forintos tételt is szétoszottak a Maradványelszámolási Alapból. 

  • Az összeg legnagyobb része, bő 31 milliárd forint a Pénzügyminisztériumba vándorol: közel 21 milliárd a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságnál landol, 7,2 milliárd a NAV beruházásaira megy, 3,8 milliárd forint pedig a Magyar Államkincstárhoz érkezik.
  • Bő 30 milliárd forint a Csák János vezette Kulturális és Innovációs Minisztériumhoz kerül, felsőoktatási feladatokra. 
  • Vasúti fejlesztésekre 9,2 milliárd forintot csoportosítottak át.
  • Több mint egymilliárdot költhet a Technológiai és Ipari Minisztérium a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum beruházására.
  • A Miniszterelnökség egyházi feladatok támogatására 750 milliót költhet.
  • A külügy 400 milliót kap személyi juttatásokra.
  • A Belügyminisztériumhoz 250 millió forint áramlik, a Vízügyi Igazgatóságok kapják.

Emellett 11 milliárd forintot elvettek a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól, az összeg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnél landolt.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.