<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Összeszedtük a fontosabb eseményeket, amelyek az orosz-ukrán háborúban bekövetkeztek, amíg ön aludt.

  • Oroszország azzal vádolta az Egyesült Államokat, hogy „közvetlenül részt vesz” a háborúban azzal, hogy célzott információkat szolgáltat Ukrajna nagy hatótávolságú rakétacsapásaihoz.Vadim Szkibitszkij, Ukrajna katonai hírszerzési vezetőjének megbízott helyettese tagadta, hogy amerikai tisztviselők közvetlen célzott információkat szolgáltattak volna, de elismerte, hogy történt egyeztetés.
  • Az Egyesült Államok szankciókat vezetett be Vlagyimir Putyin feltételezett barátnője ellen. A 39 éves Alina Kabajeva neve megemlítődött a Külföldi Vagyonellenőrzési Hivatal (Office of Foreign Assets Control) különleges állampolgárok listájának legutóbbi frissítésében. Befagyasztották az Egyesült Államokban lévő vagyonát, és általában eltiltották az amerikaiakat attól, hogy foglalkozzanak a hölggyel.

Az Ukrán Állami Katasztrófaelhárító Szolgálat tűzoltói dolgoznak egy orosz tüzérségi támadásban megrongálódott olajtartálynál a dél-ukrajnai Mikolajivban 2022. augusztus 2-án. Fotó: MTI/AP/Kosztyiantin LiberovAz Ukrán Állami Katasztrófaelhárító Szolgálat tűzoltói dolgoznak egy orosz tüzérségi támadásban megrongálódott olajtartálynál a dél-ukrajnai Mikolajivban 2022. augusztus 2-án. Fotó: MTI/AP/Kosztyiantin Liberov

  • Az orosz legfelsőbb bíróság „terrorista” szervezetté minősítette az Azov-ezredet – az egykori önkéntes zászlóaljat, amely az ukrán hadseregbe tartozott –, amely nyomán megnyílik a lehetőség arra, hogy tagjaira hosszú börtönbüntetést rójanak ki.
  • A G7 azzal fenyegetőzik, hogy további bevételektől fosztja meg Oroszországot azáltal, hogy blokkolja azokat a szolgáltatásokat, amelyek lehetővé teszik az olajának külföldre szállítását, amennyiben nem veszi figyelembe az olaj árára javasolt felső határt. Oroszország már kijelentette, hogy nem engedelmeskedik és olyan országoknak szállít, amelyek nem támogatják az árplafont.
  • Oroszország halálos csapásokat mért az ukránok ellen a keleti Harkov és Mikolajiv régiókban a Reuters szerint, igaz, a hírügynökség ezen információ valóságtartalmát még nem ellenőrizte.

(The Guardian)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.