2p

Ketten haltak meg a hétvégén a járványban Washington államban.

Az USA-ban is van már halálos áldozata a koronavírusnak: szombaton, majd vasárnap is elhunyt egy-egy fertőzött Washington államban, írja a Reuters.

A szombati áldozat egy 70-es éveiben járó férfi volt, a vasárnapi pedig egy ötvenes, mindketten Kirkland városában. Az első halott a LifeCare nevű idősek otthonának a lakója volt. Az államban eddig azonosított 10 fertőztött közül hatan ennek az intézménynek a lakói vagy dolgozói, továbbá a LifeCare 27 lakója és 25 dolgozója most koronavírus-gyanús tüneteket mutat, kivizsgálásuk még zajlik.

New York államba is megérkezett a vírus, egy 30-as nő hozta magával egy iráni utazásból hazatérve. Már karantén alá helyezték az otthonában - Andrew Cuomo kormányzó nem közölte, hol, de a New York Times arról ír, a nő Manhattanben van. Floridában is azonosították az első betegeket, két fertőzöttet jelentettek, mire a kormányzó azonnal egészségügyi vészhelyzetet hirdetett az államban.

A koronavírus-fertőzöttek száma az USA-ban jelenleg meghaladja a 75-öt, míg globálisan már 87 ezer megbetegedésről tudunk 60 országban, és több mint 3 ezren bele is haltak a járványba az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!