<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Megtudhatjuk, az októberben 26 éves csúcsra ugrott éves infláció novemberben még magasabb lett-e.

E héten is több fontos makrogazdasági adat lát napvilágot. Köztük az ipari termelésről és a külkereskedelmi forgalomról szóló októberi statisztika - derül ki az MTI összesítéséből.

De talán a legnagyobb érdeklődés a novemberi inflációs adatot övezi majd. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közlése szerint októberben a fogyasztói árak átlagosan 21,1 százalékkal meghaladták az egy évvel korábbit, egy hónap alatt pedig 2 százalékkal nőttek. Az elmúlt egy évben a háztartási energia és az élelmiszerek ára emelkedett a leginkább, 64,4 illetve 40 százalékkal. A tartós fogyasztási cikkek ára 14,9, a szolgáltatások díja 8,3 százalékkal emelkedett. Az év első tíz hónapjában a fogyasztói árak az összes háztartást figyelembe véve átlagosan 12,7, a nyugdíjas háztartások körében 13,0 százalékkal emelkedtek.