2020. június 6. 09:54
MTI

Megszűnt a teljes határellenőrzés a magyar-szlovák és a magyar-osztrák határon péntek este - közölte a Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata a rendőrség honlapján.

A közlemény szerint a határszakaszon a koronavírus-járvány előtti határátkelési szabályok érvényesek.

Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön jelentette be a közösségi oldalán, hogy péntek reggeltől szabad lesz az átjárás, korlátozások nélkül léphetnek át egymás országainak területére a magyar, a cseh, az osztrák és a szlovák állampolgárok, miután sikerre vezettek az elmúlt napok egyeztetései a határokon a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások feloldásáról az osztrák, a cseh és a szlovák külügyminiszterrel.

Az erről szóló kormányrendelet tegnap jelent meg.

   

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.