<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Két hete tart a toborzás.

Ez alatt a két hét alatt több mint hatezren jelezték személyesen, levélben, a közösségi oldalakon vagy telefonon, hogy csatlakoznának a rendőrség kötelékéhez – árulta el a Magyar Hangnak az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

A határvadászok alapilletménye bruttó havi 300 ezer forint, az éjszakai pótlék óránként bruttó 193 forint, a készenléti pótlék pedig óránként bruttó 97 forint. A határvadászokat legalább (vagyis minimum) 12 órás szolgálatra rendelhetik be, legfeljebb négy egybefüggő munkanapon keresztül, és öt-hat egybefüggő szabadnapra is számítanak a leírás szerint.  

A pályázóknak pszichológiai és fizikai alkalmassági vizsgálatokon kell részt venniük – utóbbi alatt a „meghatározott idő alatt” elvégzett fekvőtámaszokat és felüléseket, valamint az 1500 méteres síkfutást érti a rendőrség.

Fokozódik a helyzet a déli határon. Fotó: MTIFokozódik a helyzet a déli határon. Fotó: MTI

Orbán Viktor június végén a parlamentben jelentette be, hogy a rendőrség keretein belül új határvédelmi szervezetet állítanak fel. Első ütemben 2200 határvadászt terveznek toborozni, a második körben pedig 4000 főt.

A határvadász-toborzásnak még pszichológiai szűréssel együtt is komoly kockázatai vannak Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezet főtitkára szerint. A déli határszakaszon ugyanis egyre erőszakosabb konfliktusok vannak, egy ilyen helyzet pedig még egy rutinos, több éve szolgáló rendőrnek is óriási stressz, a 160 órás képzés után túzvonalba dobott határvadásznak pedig még nagyobb traumát jelenthet - magyarázta Pongó Géza a Magyar Hangnak.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.