<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Gyurcsány Ferenc tegnap értékelt, Orbán Viktor ma fog, Márki-Zay Péter a jövő héten követi. Közben a 106 egyéni körzetben hajnalban hivatalosan is megkezdték a képviselőjelölti ajánlások gyűjtését.

A törvény szerint szombatra virradóra lehetett megkezdeni az ajánlásokhoz szükséges aláírások gyűjtését. Információink szerint ezt az eddig bejelentkezett párt vagy tömörülés többsége megtette. Péntek délutánig 864 jelölt 157 661 ajánlóívet igényelt a választási irodáktól - közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI).

Múlt héten hét milliárd forinttal lett több a választás költségvetése (fotó: depositphotos.com)Múlt héten hét milliárd forinttal lett több a választás költségvetése (fotó: depositphotos.com)

Az Egységben Magyarországért hatpárti ellenzéki tömörülés közös miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter Facebook-oldalán azt hangsúlyozta: minden településen el kell érni minden választópolgárt. A Jobbik, a DK, a Momentum, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd képviselői azt kérik a választópolgároktól: aláírásukkal is támogassák az ellenzék jelöltjeit, "hogy legyen Magyarország mindannyiunké". 

A távirati iroda tudósítása szerint Ilyés Márton, a Momentum alelnöke közölte, az a céljuk, hogy már szombat estére összegyűjtsék a szükséges számú ajánlásokat. Szerinte nem véletlen, hogy a Fidesz "minden idők legostobább kampányával" próbálja meg elvenni az emberek hitét a politikától. Hozzátette: az ellenzék vissza akarja adni ezt a hitet, ugyanis azt gondolja, hogy a választásoknak ünnepnek kell lennie.

Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke azt mondta, az ellenzéki pártok ott lesznek mindenhol az országban és újra meg fogják mutatni az erejüket. Jelezte, április 3-áig folyamatosan kint lesznek az utcán, hogy hitet és reményt adjanak az embereknek, szembe szállva a kormányzati propagandagépezettel. Megmutatják, hogy nem kell félni és többen vannak a kormányváltást akarók.

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője szerint az április 3-ai választás egy hatalmas népszavazás is lesz. Az emberek tudják, hogy ha Orbán Viktor miniszterelnököt választják, akkor az 500 milliárd forintos adósságot választják Magyarországnak a kínai elitegyetem megépítésével - közölte az ellenzéki népszavazási kezdeményezésre utalva.

Pénteken Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke tartott évértékelőt, erről alább olvashatnak részletes tudósítást.

Orbán Viktor szombaton a Várkert bazárban tart évértékelő, egyben kampány nyitó beszédet - vélhetően válogatott közönség előtt. A jövő héten Márki-Zay Péter, az ellenzéki tömörülés kormányfő-jelöltje teszi meg ugyanezt, de máshol. 

A kormánypártok kezdeményezésére az országgyűlési választásokkal egyidőben népszavazásra is sor kerül az általuk gyermekvédelmi, az ellenzék által homofób törvénynek nevezett rendelkezésekről. A kormány a távirati iroda szerint tájékoztató akciót indított, Facebook-oldalán pénteken azt hangsúlyozták: úgy gondolják, hogy a gyermekek szexuális nevelésének joga kizárólag a szülőké, és nem az aktivista csoportoké.
 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.